Свържете се с нас

Новини

Асим Адемов, заместник-областен управител на Благоевград: Политиката не ме изкушава – с радост бих преподавал отново!

Публикувано

на

Асим Ахмед Адемов е роден на 03.12.1968 г. в с. Дъбница, община Гърмен, област Благоевград. Завършва средно образование – НПГ „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев. След полувисшия педагогически институт в Кърджали става бакалавър по българска филология от Пловдивския университет. Има и магистърска степен по Публична администрация в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Асим Адемов е общински съветник от ГЕРБ в Общинския съвет – Гърмен, мандат 2011-2015 г. Кандидат за евродепутат от ПП ГЕРБ. 20 години е учител в Основно училище „Хр. Ботев“, с. Долно Дряново, и негов директор от 2010 до 2013 г. Семеен с две деца.

Ademov-5

Г-н Адемов, разкажете ни за вашето семейство.
– Аз съм семеен с две деца. Наскоро правих сватба на дъщеря ми. Имам и син които е студент в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Имам страхотна съпруга, която живее в родното ми село. Аз съм временно в Благоевград, докато е мандата ми.

Сега сте на нова длъжност – заместник областен управител, но сте бил учител толкова много години. Липсват ли ви ежедневните срещи с децата?
– Да, определено, защото целият ми трудов стаж до сега 23 години премина в сферата на българското образование. Бях 20 години учител по български език и литература. 3 години бях директор на училището в с. Долно Дряново. Една година бях безработен. И от скоро съм на тази нова работа, заместник областен управител на Област Благоевград. Нова работа, ново предизвикателство. Но определено, работата с децата ми липсва. Явно това ми е призванието аз си го признавам, защото човек може да бъде временно заместник областен управител, но при мен призванието ще си остане за цял живот да бъда учител и да работя с деца.

Това означава ли, че пак бихте се върнали към тази професия?
– При този динамичен живот нищо не е изключено, така че това е една опция, която винаги стои пред мен и с радост някога пак бих се върнал на същата позиция да работя и преподавам.

Сега след като сте на тази длъжност, увеличиха ли се приятелите, започнаха ли да ви търсят за помощ за услуги. В България обикновено така става?
– Да, това не е нещо, което е непознато за България. Не е нещо, което и на мен не ми е чуждо. Появяват се и такива хора, които ми се обаждат по телефона с които не сме се чували отдавна. Приемам това за нормално. Но и съм си направил и съответните поуки, защото през тази една година докато бях без работа, бях уволнен незаслужено. Бях наказан от регионалния инспекторат с дисциплинарно уволнение. В този период, хубавото е, че имах възможност да спра, да се огледам да се ослушам и да оценя истинските и стойностните неща в живота. Част от тези истински и стойностни неща са и приятелите, които някак си по естествен път се избистриха, кои са истински и кои са били конюнктурно. Това не е нещо което може да ме главозамая, да ме накара да се отлепя от земята, на която твърдо съм стъпил. Облаците и небето е далеч от мен… Аз съм спокоен имам доста житейски опит.

С какви трудности се сблъскахте в новата си работа?
– Трудности за сега не бих казал, че срещам. Бих казал, че е много отговорна работата. Имам отговорни ресори, които са ми възложени със заповед от областния управител. Аз съм човек, които като приеме да свърши дадена работа, както в случая съм приел да бъда заместник областен управител, приех с нужната доза отговорност и искам, докато съм тук да върша работата си отговорно. Да не изпадам в неловки ситуации, да злепоставям името и авторитета си и институцията Областна управа. Така, че бих казал, работата не е толкова трудна, колкото отговорна. С моята работа искам да бъда полезен на новия екип, които е изграден. Новия екип, които встъпи в длъжност на чело с областния управител Бисер Михайлов и другия заместник Анна Бистричка и в мое лице, да създадем един добър екип, които еднакво добре да защитава интересите, както на държавата така и на гражданите. Ежедневно се сблъскваме с проблемите на хората, които се обръщат към нас за съдействие от най-различни сфери. Чисто битови проблеми, професионални проблеми, от сферата на образованието има жалби. Ние трябва с нужното внимание и професионализъм да откликнем да видим какъв е проблема и какво е неговото разрешение. Така, че в този смисъл ние трябва да съдействаме. Това взаимоотношение, между институциите от една страна държавата и общините, но и гражданите на областта и съответно институции, регионално представители на различните министерства.

За кои ресори отговаряте вие?
– Областния управител, Бисер Михайлов определил моите правомощия и ресорите за които аз ще отговарям: Социална политика и заетост; инвестиционни дейности; земеделие и храни; околна среда и води; култура и образование; държавна собственост и транспорт.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

M.Bayraktarski_Blagoevgrad

коментара

Международни

Турчинът Алсин Левент на 35 години е шофьорът, предизвикал катастрофата, при която загинаха Шабан Шаулич и Мирсад Керич

Публикувано

на

Турчинът Алсин Левент на 35 години е шофьорът, предизвикал катастрофата, при която загинаха сръбската музикална легенда Шабан Шаулич и неговият дългогодишен приятел музикантът Мирсад Керич, а кумът на Шаулич Слободан Стоядинович беше ранен. Това пише сръбският вестник „Вечерне новости“. 

Шофьорът се води, че е арестуван, но всъщност не е в затвора, а е в болница, тъй като е ранен и е там е пазен от полицаи, разкри източник на изданието, разполагащ с официална информация от полицията. Мъжът е бил под въздействието на алкохол, не е имал книжка, няма германско гражданство, а колата не е била негова.

Лекарите, оказали първа помощ на Шабан Шаулич, са обяснили, че след удара той сам е слязъл от колата, бил е в съзнание и е говорил, но не са го разбрали, защото е говорел на сръбски, но са разбрали, че се оплаква, че го боли гърлото и състоянието му се влошавало.

С цел подготовка за транспортирането съгласно германските медицински стандарти на Шаулич е било дадено приспивателно и той е бил качен на хеликоптер. Откаран е в най-добрата клиника в Билефелд.

Лекарите трябвало да отворят гръдния му кош и установили, че аортата се е спукала. Според тях поради силния удар предпазният колан е натиснал мястото и е спукал кръвоносния съд, пише dnes.bg.

В протокола било записано, че Шаулич е починал в 10.25 часа.

Генералното консулство на Сърбия в Дюселдорф няма официална информация процедурата по аутопсия на Шабан Шаулич да е започнала поради конкретни съмнения за причината за смъртта на певеца. Очаква се аутопсията да бъде извършена в четвъртък. Погребението на краля на сръбската народна музика Шабан Шаулич най-вероятно ще бъде в понеделник.

35-годишният турчин Алсин Левент

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/prvi-snimki-na-turchina-ubil-shaban-shaulich_news658320.html

коментара

Продължете с четенето

Новини

ОИЦ- Благоевград продължава своята дейност с проект „Осигуряване функционирането на Областен информационен център- Благоевград през периода 2019-2021

Публикувано

на

 

Областен информационен център – Благоевград ще продължи да развива своята дейност, свързана със запознаване и информиране на широката общественост за възможностите, които предоставят ЕСИФ по нов проект.
Проектът е с наименование „Осигуряване функционирането на Областен информационен център – Благоевград през периода 2019-2021 г.“, стойността на договора е в размер на 370 000,00 лв., безвъзмездно финансиране, като срокът за изпълнение е 3 г.
В рамките на проекта са предвидени следните дейности за изпълнение: осигуряване на ефективна работна среда и условия на труд, възнаграждения на служителите на ОИЦ; разработване и разпространение на информационни и промоционални материали; организиране, провеждане и участия в информационни събития/кампании и работа с медии.
Целите на ОИЦ- Благоевград е да осигурява лесен и равнопоставен достъп на гражданите и организациите до информация чрез разнообразни публични канали и средства, осигуряване на прозрачност за използваните средства в област Благоевград. В дейностите влиза още и популяризиране и мултиплициране на вече изпълнени проекти и постигнати резултати на територията на областта. Всичко това става възможно чрез подписването на Административен договор между Оперативна програма „Добро управление“ и Община Благоевград.

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ