Свържете се с нас

Новини

Асим Адемов, заместник-областен управител на Благоевград: Политиката не ме изкушава – с радост бих преподавал отново!

Публикувано

на

Асим Ахмед Адемов е роден на 03.12.1968 г. в с. Дъбница, община Гърмен, област Благоевград. Завършва средно образование – НПГ „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев. След полувисшия педагогически институт в Кърджали става бакалавър по българска филология от Пловдивския университет. Има и магистърска степен по Публична администрация в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Асим Адемов е общински съветник от ГЕРБ в Общинския съвет – Гърмен, мандат 2011-2015 г. Кандидат за евродепутат от ПП ГЕРБ. 20 години е учител в Основно училище „Хр. Ботев“, с. Долно Дряново, и негов директор от 2010 до 2013 г. Семеен с две деца.

Ademov-5

Г-н Адемов, разкажете ни за вашето семейство.
– Аз съм семеен с две деца. Наскоро правих сватба на дъщеря ми. Имам и син които е студент в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Имам страхотна съпруга, която живее в родното ми село. Аз съм временно в Благоевград, докато е мандата ми.

Сега сте на нова длъжност – заместник областен управител, но сте бил учител толкова много години. Липсват ли ви ежедневните срещи с децата?
– Да, определено, защото целият ми трудов стаж до сега 23 години премина в сферата на българското образование. Бях 20 години учител по български език и литература. 3 години бях директор на училището в с. Долно Дряново. Една година бях безработен. И от скоро съм на тази нова работа, заместник областен управител на Област Благоевград. Нова работа, ново предизвикателство. Но определено, работата с децата ми липсва. Явно това ми е призванието аз си го признавам, защото човек може да бъде временно заместник областен управител, но при мен призванието ще си остане за цял живот да бъда учител и да работя с деца.

Това означава ли, че пак бихте се върнали към тази професия?
– При този динамичен живот нищо не е изключено, така че това е една опция, която винаги стои пред мен и с радост някога пак бих се върнал на същата позиция да работя и преподавам.

Сега след като сте на тази длъжност, увеличиха ли се приятелите, започнаха ли да ви търсят за помощ за услуги. В България обикновено така става?
– Да, това не е нещо, което е непознато за България. Не е нещо, което и на мен не ми е чуждо. Появяват се и такива хора, които ми се обаждат по телефона с които не сме се чували отдавна. Приемам това за нормално. Но и съм си направил и съответните поуки, защото през тази една година докато бях без работа, бях уволнен незаслужено. Бях наказан от регионалния инспекторат с дисциплинарно уволнение. В този период, хубавото е, че имах възможност да спра, да се огледам да се ослушам и да оценя истинските и стойностните неща в живота. Част от тези истински и стойностни неща са и приятелите, които някак си по естествен път се избистриха, кои са истински и кои са били конюнктурно. Това не е нещо което може да ме главозамая, да ме накара да се отлепя от земята, на която твърдо съм стъпил. Облаците и небето е далеч от мен… Аз съм спокоен имам доста житейски опит.

С какви трудности се сблъскахте в новата си работа?
– Трудности за сега не бих казал, че срещам. Бих казал, че е много отговорна работата. Имам отговорни ресори, които са ми възложени със заповед от областния управител. Аз съм човек, които като приеме да свърши дадена работа, както в случая съм приел да бъда заместник областен управител, приех с нужната доза отговорност и искам, докато съм тук да върша работата си отговорно. Да не изпадам в неловки ситуации, да злепоставям името и авторитета си и институцията Областна управа. Така, че бих казал, работата не е толкова трудна, колкото отговорна. С моята работа искам да бъда полезен на новия екип, които е изграден. Новия екип, които встъпи в длъжност на чело с областния управител Бисер Михайлов и другия заместник Анна Бистричка и в мое лице, да създадем един добър екип, които еднакво добре да защитава интересите, както на държавата така и на гражданите. Ежедневно се сблъскваме с проблемите на хората, които се обръщат към нас за съдействие от най-различни сфери. Чисто битови проблеми, професионални проблеми, от сферата на образованието има жалби. Ние трябва с нужното внимание и професионализъм да откликнем да видим какъв е проблема и какво е неговото разрешение. Така, че в този смисъл ние трябва да съдействаме. Това взаимоотношение, между институциите от една страна държавата и общините, но и гражданите на областта и съответно институции, регионално представители на различните министерства.

За кои ресори отговаряте вие?
– Областния управител, Бисер Михайлов определил моите правомощия и ресорите за които аз ще отговарям: Социална политика и заетост; инвестиционни дейности; земеделие и храни; околна среда и води; култура и образование; държавна собственост и транспорт.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

M.Bayraktarski_Blagoevgrad

коментара

Новини

Изграждат подходи и заграждения при автокъщите до Е-79 край Дупница

Публикувано

на

Проблемът с изградените десетки автокъщи от двете страни на гл. път Е-79 край Дупница в посока София е на път да бъде разрешен, коментират от общината. Наскоро се проведе среща на кмета на Дупница инж.Методи Чимев, заместника му Крум Милев, гл.архитект на общината Славка Петкова и експерти по пътното движение с директора на областно Пътно управление в Кюстендил инж. Юлияна Божилова. Участваха и представители на автобранша и автотърговци. Този бизнес с автомобили втора ръка е най-големият в общината и в България, и осигурява препитание на стотици семейства. Там обаче движението, ограничено до 60 км. в час, създава и конфликтни и рискови за ПТП ситуации.

„Проблемът бе свързан с изграждането на непрекъснати мантинели, които на практика щяха да блокират достъпа до автокъщите. А това би било пагубно и за тях и семействата, които издържат, а на практика и сериозен срив на дупнишката икономика. Поставянето на крайпътните огради е с цел безопасност на хората и на водачите на МПС-та в този участък. Задължително е да се съобразим с това, защото човешкият живот е най-важен, но трябваше да помислим и за поминъка на стотици семейства, които от години се изхранват от този вид бизнес. Нормално бе да реагираме, за да защитим интересите на дупнишките търговци в този бранш и затова водехме разговори с институциите за намиране на компромисно решение. Такова в крайна сметка не само, че успяхме да намерим, но и веднага след нова година стартираме. За целта ще бъде сформирана комисия от Община Дупница и Областно пътно, която ще направи групиране на автокъщите като бъдат изградени входове и изходи към тях при поставянето на загражденията и оформяне на локални платна. По този начин ще бъде регулирано и движението в участъка, с което ще се намалят и ПТП-ата в района. Самите автотърговци останаха доволни от предложението, защото не само, че ще запазим бизнесът им, но и на практика ще осигурим по-нормален и спокоен достъп на клиентите им. Искам да благодаря на Областно пътно управление, че проявиха разбиране към сериозната ситуация, в която бяхме изпаднали и заедно намерихме разрешение на този проблем“, коментира кметът на Дупница инж.Методи Чимев.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Детски смях и много изненади във втората вечер от поредицата „Часът на приказния разказвач“

Публикувано

на

Детски усмивки и много положителни емоции изпълниха фоайето на Община Благоевград във втората вечер на „Часът на приказния разказвач“. Актьорите от ДТ „Енчо Халачев“ се погрижиха за доброто настроение на малчуганите, като им представиха приказката „Снежанка и седемте джуджета“. Те успяха да пресъздадат историята по изключително интересен начин, а децата на Благоевград слушаха и гледаха с интерес превъплъщението на актьорите.

   Преди старта на историята, малчуганите, по традиция, бяха посрещнати с топло мляко, бисквити и чай. Нетърпеливо заеха своите места в детския кът около елхата, пред камината и очакваха своите приказни разказвачи.

  „Часът на приказния разказвач“ продължава и утре отново от 18.00 часа, когато приказни истории ще разказват актьорите от ДТ „Никола Вапцаров“. Те ще представят историята „Нощта преди Коледа“.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ