Неврокопчани посрещат 2015-а с Иван Дяков и местни изпълнители

main_b (3)

С представянето на новата книга на Николай Даутов във вторник Читалище  „Просвета -1865″ и Община Гоце Делчев стартираха традиционната си коледна програма.

В 11.00 часа тази сутрин в рамките на коледния афиш офциално бе открит външен асансьор за хора с увреждания в сградата на читалището в Гоце Делчев. В малката зала е подредена и коледна трапза по случай Рождество Христово.

Днес по обяд кметът на Гоце Делчев Владимир Москов официално връчи приза „Спортист на годината“ на неврокопчанина Димитър Саватинов, който наскоро спечели титлата „Най-силният мъж на Америка“.

От 16.00 часа в малката читалищна зала ще се проведе традиционният конкурс за най-красива сурвачка.

На 19 декември от 18 часа в НЧ ”Продвета” малкият местен талант по класическа китара Съни ще изнесе поредния си концерт в чест на предстоящите коледни празници.

В събота със свой предколеден концерт ще се представи и Школата по пиано с ръководител Людмила Куртова.

На 31 декември – най-емоционалният и последен ден от старатагодина, неврокопчани по утвърдената вече традиция ще посрещнат в 10.30 часа на площад „Гоце Делчев” така наречените бабугери, които ще обиколят града, за да прогонят от него злите духове.

Както всяка година, от 23 часа на площад „Македония” ще започне програмата за тържественото посрещане на новата 2015-а година.

С много вино и в компанията на невероятните местни изпълнители Георги Жбантов, Боряна Карпузова, Иван Арнаудов, оркестър”Щуро маке” със солистка Ирина Паскалева и специалното участие на Иван Дяков и танцова формация „Мераклии”  неврокопчани ще изпратят настоящата и ще посрещнат новата 2015-а година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене