Строго охраняван, бос на трафика на сирийци в Европа влезе в съда в Петрич

_thumb

Със засилена охрата и закопчан с белезници днес в петричкия районен съд от затвора в Бобов дол бе доведен опасен престъпник, издирван в Сирия. Адв. Виктория Коцева, наета като служебен защитник и се изправи очи в очи с Мохамед Ал Селим на днешното дело l. Крехката защитничка призна, че това е издирван и опасен беглец, нарушил нашите закони, опитвайки се да избяга от страната през зелена граница. Придвижването на Мохамед до РС-Петрич, събра очите на случайните петричани с взетите мерки за сигурност.
Поне 10 охранители, слязоха от двете служебни коли и го докараха в зала с белезници на ръце. Той има влязла вече присъда и днешната му ще бъде присъединена към натрупаното досега. Кумулацията, предвижда той да остане трайно в затвора, за да не прави повече опити за бягство през граница и свързаното с това престъпление-каналджийство. За сириеца се знае, че е брънка в международна мрежа за пренос на нелегални емигранти, предимно от Сирия за Сърбия и оттам за Западна Европа..
Мохамед Ал Селим е сочен, като човек, отговарящ за България в схемата за пренос на сънародниците му през границата. Той е бил по направлението –Р Гърция –РБългария, и от там за Р Сърбия, като крайната дестинация са Германия и Белгия. Сириеца ще лежи затвора още година и шест месеца.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене