Две диви прасета от по 60 кг. паднаха на мушката на Марин Жингов и Георги Гинов от дружинката на хаджидимовско село Нова Ловча

22222-copy

Рекордьорът Жингов, повалил 4 прасета с един изстрел преди година: Най-важното е да сме сред природата

Въпреки че отчитат слаб сезон, ловците записаха 7-и трофей, ще хапнат дивеч на коледните трапези

Две диви прасета от по 60 килограма записаха сред ловните си трофеи авджиите в граничното хаджидимовско село Нова Ловча.

Слуката в неделя споходи Марин Жингов и Георги Гинов от групата, които се славят с точния си мерник. Авджиите ловуваха в местността Дълбокото дере край Нова Ловча. ”Повалихме две и две ни избягаха”, шегуват се ловците, които определят като слаб настоящия ловен сезон, но пък са доволни, че на коледната и новогодишната трапеза ще сложат изкусно приготвени от тях самите мезета от дивеч. Въпреки слабия ловен сезон до момента дружинката от Нова Ловча има отстреляни 7 диви прасета. Марин Жингов коментира, че за него крайната цел на излетите не е непременно отстреляно диво прасе или друг дивеч.

2222111 copy222222222222222 copy

”Важното е да си сред природата, да си с колегите ловджии, с които сме и добри приятели, и на сладка раздумка край огъня да си разтягаме ловджийски лакърдии, да си говорим за живота и да споделяме радости и болки”, заяви Марин Жингов.

2222222222222222 copy

Преди годна с четири изстрела той повали четири прасета, с което постави своеобразен рекорд.

Вестник: Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене