Село Самуилово община Птерич излиза на бунт?

самуиловоНе само неволята учи, а и бунтът. Протестите на хората в петричкото село Самуилово срещу високите сметки за вода стреснаха ВиК. В момента няма никакви оплаквания от местните жители, че плащат скъпо и прескъпо за изразходвана живителна течност. В селището инкасатор на дружеството може да стигне до водомерите само с придружител от Самуилово. Новата мода въведоха хората, след като доста години плащаха солени сметки за вода.

„Постигнахме целта си. Смени се ръководството на водното дружество. Всичко вече е наред, защото въведохме нова система на отчитане. Инкасаторите на ВиК отчитат водомерите с местен човек и със служител от нашето кметство“, заяви кметът Кирил Стоянов (на снимката). Всички заедно проверяват измервателните уреди и старателно записват показанията. За да няма после оправдания от ВиК, че „единицата ни се видяла седмица, а двойката – петица“. Сега всичко е наред, нямаме оплаквания, никой не плаща повече от 30 лева, а преди сметки са достигали до 80-100 лева, твърдят в Самуилово. Протоколите с показанията се подписват и от техните съселяни, които обикалят водомерите с инкасаторите. Това е гаранция срещу злоупотреби и надписване на сметките.

„Често установяваме, че измервателните уреди са повредени, тъй като са стари. ВиК веднага ги подменя. Сметките вече са реални“, твърди селският управник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене