„Резултатите по проект „Дестинация Кюстендил-Невестино-Земен- природа, традиции и хилядолетна история“

"Резултатите по проект "Дестинация Кюстендил-Невестино-Земен- природа, традиции и хилядолетна история"

© Дима Кирилова,Дарик радио

Очакваните резултати и постигнатото до момента по проект „Дестинация Кюстендил-Невестино-Земен- природа, традиции и хилядолетна история“ бяха представени на форум в общинска администрация. На него присъстваха туроператори, представители на фирми, ангажирани в туризма, на общинските администрации в Кюстендил и Земен.


Основната цел на проекта е да повиши регионалния туристически потенциал с развитие и маркетинг на устойчиви и разнообразни, специфични за региона туристически продукти.
Регионът Кюстендил- Невестино -Земен има добри възможности за развитие на комплексен туристически продукт по екологично и исторически устойчив начин, основано върху продуктово и пазарно разнообразие и по- пълно и по- равномерно използване на туристическия потенциал, което е предпоставка за устойчив бизнес и алтернативен туризъм.Реализацията на проекта ще създаде условия и предпоставки за повишаване конкурентоспособността и привлекателността на региона, разнообразяване на туристическото предлагане и насърчаване развитието на устойчиви и специфични туристически продукти, способни да привлекат значителен брой посетители.
По проекта „Стратегия Дантелетика“ са изготвени 4 маршрута и туристически пакета : „Пътуване във времето“, „Празнични феерия от цветове и звуци“, „Водата- извор на живот“, „Сбъдната мечта за единение с природата“.В тях са включени всички емблематични туристически обекти в общините Кюстендил, Невестино и Земен.
Присъстващите на форума туроператори попитаха кога ще бъдат изградени пътища до обектите в Невестино и къде могат да ползват свободно минерална вода туристите в Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене