Официално: Андрей Новаков е новият евродепутат

100568-andrei-novakovБлагоевград изпраща свой представител в Брюксел. Експертът „Връзки с обществеността“ на общината Андрей Новаков влиза в Европейския парламент. Това стана ясно, след като ЦИК излезе с решение вчера.  Андрей Новаков влиза на мястото на Томислав Дончев, който бе освободен като член на Европейския парламент поради назначаването му за заместник министър-председател на 7 ноември.

В момента Новаков е на стаж в Държавния департамент на Съединените американски щати по програма за млади лидери от цял свят. Той е заместник-председателят на Европейските демократи студенти, студентската организация на Европейската народна партия, представляваща повече от 1,6 милиона студенти и областен координатор на младежката структура на ПП ГЕРБ в Пиринско. Андрей Новаков е и член на НИС на МГЕРБ.

По време на изборите за български представители в Европейския парламент Новаков беше под номер 7 в листата с кандидат-депутати от ГЕРБ. Тогава малко не достигна на младежкия лидер да отпътува за Брюксел. Сега обаче това вече е факт.

26-годишният Андрей Новаков е юрист по образование, от месец декември 2011-та година е експерт „Връзки с обществеността” в община Благоевград и се грижи за медийния облик на администрацията. Автор е на редица статии и публикации на политическа тематика в различни международни издания.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене