Енергийният лобист инж. Петър Манолев от Г. Делчев в основата на схема за строеж на ВЕЦ на Мусомишките ливади! Зад схемата висш енергиен бос! Селото възстава срещу строежа!!!

how-vec-worksНай-модерната турбина за производство на ел. енергия на стойност над 300 000 евро, произведена в Чехия ще бъде монтирана в най – новата ВЕЦ, строяща се около местността „Мусомишките ливади“ близо до град Гоце Делчев, разкри вестник Топ Преса от петъчния си брой. Проектът е стартиран от собственика на ТЦ „Янка“ на улица „Дунав“ в града на Гоце, но с посредничеството на скандално известния ел. проектант Петър Манолев, собственикът е убеден да прехвърли собствеността на имота и проекта на фирма на бившият шеф на НЕК – България, по времето на ПП ГЕРБ – Красимир Първанов.

Сега предстои монтажът на турбината, която ще бъде произведена от ЧЕЗ в Чехия и се очаква централата да заработи няколко месеца след нова година. Както може да се предположи, основен консултант по проекта е Петър Манолев, който е издействал и становището, че идеята за ВЕЦ-а не ощетява хората от близкото село Мусомище и че проектът е идеален за реализиране, без да ощети никого. Държавата е приела това становище, въпреки че в селото напрежението за строежа нараства все повече и повече.

[quote]blog_quote_content[/quote]вам го. Проявете търпение спрямо него като човек, който трябва да се ориентира и да поеме изключително тежката задачка за НЕК.“

При назначаването му направи впечатление именно фактът, че втори поред мениджър от тази компания оглавява НЕК в мандата на ГЕРБ. В надзорния съвет на „ЧЕЗ България“ на 14 октомври 2009 г. като представител на държавата влиза Димитър Николов Стефанов. Той се свързва с един от скандалните бизнесмени на прехода – бизнесмена Румен Николов-Пашата, по две линии, макар и не преки. Стефанов е управител в компанията „Омега 96“, чийто едноличен собственик е английското дружество „Кенут маркетинг лимитед“.Година по-късно обаче Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг ЕАД взе единодушно решение за освобождаване на Красимир Първанов от поста изпълнителен директор на Националната електрическа компания ЕАД
Мотивите за освобождаването му са грубо нарушаване на йерархичните правила и неспазване на установената процедура за водене на преговори, съобщиха от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ),
Оставката на Първанов беше поискана от министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, след като той подписа споразумението за проекта АЕЦ „Белене“ с руската „Атомстройекспорт“. Трайков обвини Първанов, че въпреки изричната му забрана е подписал Допълнение 12 към договора, с което, според министъра, се предрешава строителството на атомната централа.

Дни след като тази статия стана публично достояние с нас се свърза инициативен, комитет от село Мусомище общ. Гоце Делчев, който се е организирал против изграждането на въпросния ВЕЦ. Заплахите са че това е проект на „енергийната маэия“ и че ще съсипе еко равновението на туристическата зона над селото, като основният засегнат регион ще е реката. “ Готови сме на карйности, ако трябва ще направим и живи вериги но ВЕЦ – ът няма да се построи…“ заяви пред наш репортер Боби Льогов от селото, един от организаторите на протестите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене