“Марек” нанесе първо поражение на “Монтана”

98445-marek-volei

Мъжкият отбор на “Марек Юнион Ивкони” победи като гост “Монтана” с 3:2 (25:16, 25:23, 17:25, 24:26, 15:11) в мач на шестия кръг на Суперлигата на България по волейбол, игран пред около 300 зрители в зала “Огоста”. Така волейболистите от Дупница нанесоха първо поражение на тима от Северозападна България, който е лидер първенството до сега. Въпреки успеха дупничани дадоха точка на съперника, като взимат само две от петгейбовата победа. Така те заемат четвърто място във временното класиране, с актив от 11 точки, след 5 победи и 1 загуба, колкото има и 5-ия Нефтохимик 2010 (Бургас), но след 4 победи и 2 загуби.

От друга страна независимо от загубата воденият от Атанас Петров състав на “Монтана” остана начело в таблицата с 16 точки, с актив от 5 победи и 1 загуба и на точка пред втория “Добруджа 07”.

Домакините, които традиционно се представят силно у дома, този път не можаха да зарадват своите фенове със стабилна игра и направиха мач на привили и отливи. От това пък се възползва тимът от Дупница, чиито волейболисти се изправиха пред предизвикателството да надвият монтанчани на техен терен. След много емоции мач и оспорвана игра гостите успяха да покажат повече самообладание и увереност, като надделяха в тайбрека, а с това изковаха и крайната победа.

Реализатор за победата на “Марек” стана Борислав Апостолов с 21 точки. Станислав Величков добави 16 точки за победата.

За “Монтана” с най-голям актив бе Минчо Минчев с 18 точки, Явор Генов завърши със 17 точки.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене