В БСП съжаляват, че не са във властта с ГЕРБ

Image_4438115_407

Нотки на съжаление, че социалистите не са преговаряли докрай за общ кабинет с ГЕРБ, се появили на „Позитано“ 20, разкриха източници на „Труд“. Няколко социалисти вече открито говорели, че БСП не трябвало да отстоява така категорично мнението, че остава в опозиция, а трябвало да се опита да сближи позиции с хората на Бойко Борисов. По непотвърдена информация ГЕРБ предлагали широка коалиция и четири министерски кресла на левицата.

Един от социалистите, който вече открито заяви мнение, че е грешка, че столетницата не управлява заедно с партията на Борисов, е пловдивският лидер Георги Гергов. Според запознати не е изключено и други „недоволни“ да обявят позицията си на предстоящия пленум на левицата. На заседанието ще бъдат гласувани икономии в партийния бюджет и намаляване на апарата. Причината – орязаната наполовина държавна субсидия за партията.

Партията на европейските социалисти (ПЕС) изпрати позиция, в която изрази солидарност с БСП за политическите събития у нас. В нея се казва: „Осъждаме факта, че създадено след предсрочните парламентарни избори правителство в България е силно зависимо от политическа формация, известна със своите националистки, античовешки, антиевропейски и ксенофобски възгледи“.

В декларацията се казва още, че включването в правителството на АБВ, „представяща се за лявоцентристка, поражда притеснения и разрушава доверието на?българския?народ в политическия процес като цяло“.

www.trud.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене