Симона Михайлова: Залагайте на образованието , не на външния вид!

Симона Михайлова е родена в град Бургас. От седем години живее в град Банско и е първа година ученичка в eзикова гимназия „Академик Людмил Стоянов“в Благоевград. В момента основното и занимание е усвояването на немския език. През лятото, когато е в родния си град Бургас се с занимава фитнес и спортни танци, а през зимата в Банско кара ски и сноуборд. Обожава фотографията.

Simona

Как ти се отрази преместването от изтока към югозапада?
– Имах много стресови ситуации, през последните 5 години. Родителите ми преместиха бизнеса си в град Банско. Тогава бях на девет години. От големия град пристигнах в едно малко градче. Трябваше да свиквам с всичко ново, около мен. Като започнем от климата от море на планина, ново училище, нови приятели, различни нрави и обичаи. Получих някои здравословни проблеми, вследствие на стреса, който преживях. Лошото е, че срещнах много завист и негативизъм, без никой да се постави на моето място и да помисли дали ми е било лесно. Но сега се чувствам прекрасно. Намерих си чудесни приятели, които много обичам.

Имаш много и хубави снимки, кой те запали по фотографията?
– Обичам да се снимам. Всеки запечатан момент е изпълнен с много спомени от детството, хубавите моменти с родителите и приятелите ми.“ Фотографията ми е любимо занимание. Към нея ме запали баща ми, който като ученик се е занимавал с фотография и си е бил направил студио на тавана в жилището ни. Сега аз имам хиляди снимки, запечатани житейски моменти на морето, на планината, със ските.

Изглеждаш много добре, на какво залагаш повече на външният си вид или на образованието?
– Смятам,че образованието трябва да бъде приоритет за всички млади хора ,ако искат да постигнат нещо повече за в бъдеще. Харесват ми определено чуждите езици и знам, че отварят много врати и правят комуникацията много по лесна. Ориентирала съм се към езикова гимназия, за да усвоя поне три езика… Има интерес към мен от английско списание „Елит“, за реклама на тинейджърски облекла, но в момента по- важно е образованието.

Разкажи ни за приятелите си.
– Имам много приятели, излизаме често, смеем се, най-пълноценното време, в което забравям за телефона си. Нямам гадже. Не мисля, че съм готова дори или не съм попадала просто на подходящия. Хората казват, че няма приятелство между мъж и жена. За мен това е огромна грешка. Имам страшно близък приятел, бих го нарекла даже брат, с който се познаваме от повече от година.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене