Самоубийци побъркаха Югозапада! Цели семейства избират отвъдното!

imagesПосягат си от болест, мизерия и стрес! 20 жалейки за по-малко от месец! Въведохме ноу-хау и в смъртта – полет със засилка!

Все­ки божи ден от региона на Благоевград, Петрич и Сандански пристигат тъжни новини за хора, избрали отвъдното пред мизерията и ужаса на непосилното битие. От лятото насам обаче фа­талните посегателства се превърнаха в злове­ща епидемия, която по­тресе региона.

Само за месец фаталните случаи са повече от 20, обяс­няват от полицията в югозападния край. Послед­ните два случая стана­ха в рамките на 24 часа. Първо 45-годишна жена от Сандански полетя от третия етаж на семейния апартамент. Лично съпру­гът й, известният нота­риус Светлозар Петков, се е обадил на тел.112 и потърсил помощ. Ана Петкова веднага е транспортирана в „Пирогов”, а лекарите още се борят за живота й. От спеш­ния институт поясняват, че жената е с фрактура на гръбначния стълб и потрошени поясни прешлени.

Полетът изплашил съсе­дите на ул. „Васил Кънчев” в Сандан­ски. Ана Петкова по професия е медицинска сес­тра, но от години работи в кантората на съпруга си. Семейство Петкови живе­ят на 3-тия етаж в жилищ­ната кооперация, която се намира на метри от Летния театър.

Според данните Светлозар Петков е първият нотариус в Сандански и се ползва с доверието на местните хора. В първите години, след като отвори кантората си, съпругата му, която преди това е работи­ла като медицинска сестра в МБАЛ „Свети Врач”, на­пуснала работа и се пре­местила да работи при него като секретар. Мест­ните са категорични, че из­борът на Ана не е свързан с финансови проблеми. Съ­прузите освен че работят заедно в кантората, често са забелязвани в парка на курортния град, където редовно се разхождали пеша или с велосипеди.

Семейната идилия внася допълнителен съспенс с опита за самоубийство на Ана. Преди известно вре­ме Петкови се забъркали в скандал със съседите, кои­то живеят на 2-рия етаж. Светлозар и Ана бяха об­винени, че са хвърлили пиратки в хола на Чапкънови. Повдигнато бе дело и нотариусът бе наказан с 500 лева глоба. Дъщеря­та им учи в Германия.

Другият фрапиращ случай е на цяло семейство, на­правило най-тежкото ре­шение да прекъсне земния си път. Драмата се разиграва в благоевградското с. Хад­жидимово, където 54-го-дишният Велик се обеси на тавана в къщата си само месец след като въжето си метнала и съпругата му. Семейството остави две деца кръгли сираци.

Оказа се, че българинът е изобретателен дори в избора си как да загине. Последно изтерзан мъж от Благоевград въведе собствено ноу-хау в смъртта като не просто скочи от те­расата на апартамента си на 11-ия етаж, а го направи със засилка към отвъдното. 35-годишният Росен М. бил болен от години от психич­но заболяване, лекуван е в специализирани медицин­ски заведения, но безус­пешно. Преди няколко дни в апартамента бил заедно с майка си, жената легнала да гледа телевизия, а Ро­сен излязъл на терасата за глътка въздух. Изведнъж обаче свалил чехлите си и със засилка се размазал на плочките пред блока. Съседите в квартала мълвят, че мъжът ходил всяка седмица до Гоце Делчев, където посещавал опасна секта.

Статистиката сочи, че средно по петима българи си посягат фатално всеки ден от стрес, депресии и нищета. Официалното чис­ло на самоубийците у нас се върти около 1600 годишно. Отделно от това близо 6000 души правят суициден опит, който за щастие завършва без успех. Затова и самоубийството е на едно от първите места у нас след инфаркта, инсулта, диабе­та. Пак по официални дан­ни средно на година у нас се самоубиват по около 60 деца. Най-малкият самоу­биец е от Пловдив и е само на 7 години. България е на първо място по самоубий­ства или опити за самоубийства в цяла Европа и е сред челните места в света. Сигналите за опити на хора в работоспособна възраст да сложат край на живота си са ежедневие. Според лекарите стресът е в основата на фатални­те решения. Пограничното ментално състояние пък е породено от безпаричие и безработица, които водят до депресии и стрес, а оттам и до посегателствата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене