Новини от форума след трагичния инцидент с изпадналата от претъпкан автобус 28 г. Гергана: Читатели сигнализират за сериозни нарушения на фирмите превозвачи в Гоце Делчевско

илия петков

След тежкия инцидент днес сутринта, станал на кръстовище в Гоце Делчев, при който 28-годишната Гергана от с. Гърмен изпадна от автобус, който мина през краката й, форумът ни се изпълни с коментари около превозваческите фирми в района на Гоце Делчев. Предлагаме мнението на читателите ни на вниманието на компетентните институции за проверка. Докато пострадалата е с опасност за живота в болницата в Г. Делчев, с два размазани крака и травматичен шок, полиция и ДАИ започнаха проверка на инцидента. Ето какво написаха читатели на Struma.com:
Всеки ден пътувам за работа с фирма Динамо. Автобусите са под всякаква критика. Вратите или сами се отварят по време на движение или въобще не се отварят. Вземат луди пари за карти на учениците и за билети на останалите пътници, без да осигуряват кавито и да било условия, за нормално пътуване. Понякога се пускат малки бусчета с ниски тавани, препълват се с хора, вътре не можеш въздух да си поемеш. За тях е важно само да печелят, без да мислят за безопастността на хората! Това, може да се случи само в нашата мила родина БЪЛГАРИЯ!
Защо винаги трябва да чакаме, да стане най лошото, и Полиция и ДАИ да започнат спешна проверка и да си вършат работата. Нека да проверят с какви автобуси се возят учениците само в района, какви шофьори ги управляват без необходимите документи за тая дейност, визирам конкретно училището СОУ“св. Климент Охридски“ с. Слащен, общ. Сатовча, и СОУ“Христо Ботев“с. Вълкосел, общ. Сатовча.

struma.com

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Техническа неизправност или развит кран за аварийно отваряне навратите, са възможните причини за инцидента тази сутрин в Гоце Делчев, при който жена изпадна от автобус в движение, след което тежката машина премаза краката й.

„При проверката установихме, че кранът е развъртян, което най-вероятно е дело на недобросъвестен пътник“, заяви  Илия Петков – управител на транспортната фирмата „Динамо“ – Гоце Делчев.

Той бе категоричен, че автобусът е технически изправен и минава на ежедневни и периодични технически прегледи. Според Петков за пътно-транспортното произшествие не носи вина и шофьорът, който е със 7-8-годишен стаж във фирмата превозвач.

По случая е образувано досъдебно производство. Причините за злополучния инцидент се изясняват.

По същото време миналата година автобус „Сетра“ на фирма „Динамо“ пламна в движение при спускане от прохода Предел към Разлог и изгоря до основи. За късмет нямаше жертви.

Пострадалата тази сутрин млада жена е в тежко състояние. Тя е настанена в отделението по реанимация на болницата в Гоце Делчев. Има фрактури на двете подбедрици, смазани кръвоноснисъдове и е изгубила е много кръв, но е в съзнание.

В момента й преливаме кръв, предстоят й още операции и на този етап няма да бъде транспортирана в столична клиника, съобщиха медици от лечебното заведение в Гоце Делчев.

Пътно-транспортното произшествие стана към 7,30 часа днес в района на кръговото кръстовище в града. Автобусът е изпълнявал редовен превоз по линията село Огняново – Гоце Делчев. По време на движение вратата на рейса се отворила и жената изпаднала на пътя, след което превозното средство прегазило краката й.

Пострадалата е 29-годишната Гергана Кюмкова от село Гърмен, работничка в шивашката фабрика „Пиринтекс“.

 infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене