В началото на 2015 г. започва подготовката на Сапарева баня за Световното по планинско бягане

photo_verybig_1355320

В началото на следващата година в Сапарева баня започва подготовка за Световното първенство по планинско бягане. Работна група с представители на общината и Българската федерация по лека атлетика ще бъде сформирана в началото на 2015 година. Тогава ще бъдат разписани конкретно задълженията на всяка от страните.

Различното в това първенство е трасето. На Европейското първенство старта и финала бяха на Гейзера, а трасето беше до Валявица и обратно. Сега ще трябва да се направи трасе до 7-тте рилски езера, тъй като там ще е финала. „Световните първенства по планинско бягане се провеждат през година по различен начин. Ако Сапарева баня беше домакин през 2015 година можеше да се използва трасето на ЕП“ обясни Сашо Иванов. Той допълни, че пред 2016 година Сапарева баня попада в график с трасе само за изкачване, като има определени изисквания за денивелация, на който курортната община отговаря. Ангажимент на общината е изграждането на трасе.

Кмета на община Сапарева баня Сашо Иванов коментира, че до тогава ще бъде изградена допълнителна инфраструктура, очаква се да бъде готов и пътя до Паничище. За туристическата инфраструктура, изграждането на леглова база ще се разчита на хотелиерите.

Както ви съобщихте преди няколко дни Сапарева баня и Българската федерация по лека атлетика спечелиха домакинство на СП по планинско бягане през 2016 година. Така Сапарева баня става единственият град, в който са се провеждали Балканско, Европейско, а през 2016 година и Световно първенство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене