Златната медалистка от световния конкурс за детска рисунка се завърна от Египет

106787-ana-rahova-01

Златната медалистка от Световния конкурс за детска рисунка, организиран от община Банско и фондация „Малък Зограф“ –  Анна Рахова, се завърна от Египет. Тя беше там със семейството си по покана на Министерството на културата, а основната цел на пътуването бе културен обмен между Република Египет и Банско. Екскурзията бе организирана от Посолството на Египет в София и бе подарък за художничката по повод отличното й представяне на конкурса. 

“Пътуването ни беше много вълнуващо за мен. Организираха ни богата културна програма, а забележителностите, които видяхме завинаги ще останат в съзнанието ми. В Кайро видяхме Пирамидите и разгледахме историческия музей, а в град Александрия имахме възможност да влезнем в най-старата библиотека. Обичам да се занимавам с изобразително изкуство и посетените исторически обекти ще бъдат тема на рисунките ми през следващите месеци. Ще работя усърдно и следващата година се надявам пак да спечеля първото място“, каза след завръщането си от Египет петокласничката Анна.

 

От 1 декември 2014г. предстои откриването на целогодишна школа по изобразително изкуство и дърворезба на фондация „Малък Зограф“ за деца от 5 до 16-годишна възраст от община Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене