Проф. Костадин Динчев стана „Почетен гражданин на Благоевград“

main_b

Пред нелеката задача да разгледат 83 точки в дневния ред бяха поставени парламентаристите от Общинския съвет в Благоевград. Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на спортниядоайен Кирил Петров-Паскал.

Като извънредна точка бе прието решение за предоставяне на безмъзмездно управление на две обособени помещения в зала „22 септември“ за нуждите на Почетно консулство на Република Казахстан в Република България, със седалище Благоевград.

С 27 гласа „за“ и 5 „въздържал се“ бе присъдено званието „Почетен гражданин“ на Костадин Лазаров Динчев за особени заслуги за развитието на Благоевград и общината по случай неговата кръгла годишнина.

С пълно мнозинство от 32 гласа “за“ бе прието предложението относно изменение на първо четене на Наредба за опазване на общинската собственост и общественият ред,  част от която касае хората с увреждания. Решено бе те да имат възможността да паркират на свободни места в „синята зона“, когато специално маркираните за тях места са заети.

В една от почивките на общинските съветници Румен Калайджиев бе приятно изненадан от своите колеги с огромна торта по случай неговия  юбилей. Той от своя страна почерпи всички с луксозни бонбониери и благодари за проявеното внимание.

more_1_b

more_2_b

more_3_b

more_4_b

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене