70-годишният ловен спец Кетьо от Ореше отстреля три диви прасета за един ден

main_b (1)Емблематичният ловен гид Шефкет Камберчев-Кетьо от село Ореше /правият възрастен ловец от ляво/, снимки: личен архив

Три диви прасета повали само за един ден с точния си мерник по време на лов с местната дружинка от гърменското село Ореше 70-годишният ловец Шефкет Камберчев, известен с ловните си подвизи в целия Гоцеделчевски регион.

Слуката намерила в събота ловната група на Камберчев по време на пусия в местността „Поповица”, когато им излязло голямо стадо диви прасета.

С точния си мерник Кетьо свалил цели три, коментираха ловджиите от Ореше, с които късметлията, както повелява ловната солидарност, сподели по братски успешния си лов.

70-годишният председател на ловната група в Ореше Шефкет Камберчев е познат сред ловджиите повече като Кетьо.

Причината тази година ловните излети на орешката ловна група да са увенчани с успех е перфектната дисциплина сред ловците, въведена от ревностния им председател по отношение на опазването и целогодишното изхранване на дивите свине майки, на което се дължи и положителния прираст.

Славата на Камберчев като най-добър ловджия се носи от много години с това, че бил ловен гид на всички партийни величия преди и след прехода.

Кетьо прославил родното си село Ореше с това, че именно той бил дълги години по времето на социализма личният гид на покойния вече армейски генерал Добри Джуров, на бившия първи секретар на БКП Лазар Причкапов и на много други запалени по лова големци и известни управници от Неврокопско, цялата Благоевградска област и страната, които предпочитали професионалната компания на Кетьо за ловните си сафари край гърменското село Ореше.

За Шефкет Камберчев дори има и виц, който се предава от поколенията ловци. Той гласи: „Кетьо се явява на изпит за шофьорска книжка. Изпитващите го питат – какво образование имаш, а той им отговаря – ловджииско”.

ловна дружина

Ловната група от Ореше записа голяма слука в събота

 INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене