Ексклузивно! Градоначалникът на град Гоце Делчев Владимир Москов пред Топ ПРЕСА: Трябва да има възможности за младите, за да не бягат

photo_verybig_987186

Конкурсът „Кмет на годината“ е признание и допълнителен стимул да се работи за доброто на гражданите, казва кметът на Гоце Делчев

Гоце Делчев имаше празник тези дни – градът чества 102 го­дини от освобождението на то­гавашният град Неврокоп. През 1912 г., по време на Балканската война, Неврокоп е освободен от османско влади­чество и негов първи кмет става поетът – револю­ционер Пейо Яво­ров. За успехите, целите и бъдеще­то на Гоце Делчев Топ ПРЕСА разго­варя с кмета на града Владимир Москов.

  • Господин Мос­ков, безспорно е развитието на Гоце Делчев в по­следните години, кой е най-голе­мият успех през тази година?
  • Много са успехите, но най-хуба­вото е, че в Гоце Делчев успяхме да стартираме проекти по Нацио­налната програма на правител­ството. Благоустроихме града, об­новихме 20 улици и направихме парк-панорама. По програматаБългария – Македония ремонти­рахме три детски градини.
  • Каква е голямата цел на ваше­то управление в общината?
  • Да има повече икономика в об­щината, различ­на от се­гашната.Трябва да оси­гурим повече възмож­ности зареализация на младите хора, за да не отиват в София, големите градове и чужбина. Ние имаме нужда от тях, да останат в Гоце Делчев.
  • Коя община ви харесва как се управлява и може да ви е за пример?
  • Много са об­щините, които се развиват добре и това си личи. Монтана, на­пример, за тази община имам познания. За при­мер може да се вземе и Бургас и Правец, от мал­ките общини.
  • За какво ви мотивира кон­курса „Кмет нагодината“?

– Това е интересно предизвика­телство. Аз скоро бях номиниран и в конкурса „Кмет на месеца“. Това признание дава допълните­лен стимул да се работи за хората. Важното е да има обективни крите­рии и оценки за свършеното. Лошо­то е, че ние забравяме хубавото и сме склонни да го отричаме. Лошо е, че и на хубавите неща търсим ку- сури. А трябва да има повече поло­жителни новини и реална оценка на добре свършената работа и на хубавите резултати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене