Градът: Обиден ли е президентът Плевнелиев на родния си Гоце Делчев?

images

Последното посещение на г-н Плевнелиев в „Градъ“ е през 2011 г. Тогава той го посещава в качеството си министър на регионалното развитие и благоустройство в правителството на Бойко Борисов и като кандидат президент. Неврокопчани коментират със задоволство, че именно техен съгражданин ще се окаже на най-високия управленски пост в държавата. Кандидатурата на Плевнелиев се приема радушно в родния му град. Най-въодушевени са възрастните неврокопчани, които познават родителите на Росен Плевнелиев и самия него. При визитата си в Гоце Делчев тогава,  Росен Плевнелиев посети Второ основно училище и безпогрешно, въпреки драстичните промени в школото, си спомни точно в коя стая е учил като първокласник, дори и на кой чин е седял. Всички са във възторг, че Гоце Делчев ще влезе в аналите като роден град на бъдещ държавен глава.   След встъпването си в длъжност като президент на България, г-н Плевнелиев посещава с.Рибново, визитата се определя като историческа от тогавашния кмет на община Гърмен Ахмед Башев. Но оттогава президентът страни от родния си край. Не удостои с присъствието си опелото за кончината на митрополит Натанаил, не дойде и при ръкополагането на новия архиерей Серафим. Осезаемо е  отсъствието му и от светските мероприятия и чествания на град Гоце Делчев. Екс президентът Първанов, сякаш има по- дълбока връзка с Неврокоп и неговите граждани, тъй като често посещава града с главно “ Г “, коментират хората.

Неврокопчани недоумяват на какво се дължи подчертаното охладняване на Плевнелиев към родния му град. Те  му възлагаха големи надежди , че ще се погрижи за инфраструктурата на града, в който е роден. Обиден ли е президентът и от кого, се питат местните?

Съседи, познати и  близки и до днес се гордеят с високия пост на своя съгражданин. С гордост разказват спомени от детството му. Не пестят суперлативи – ученолюбив, отговорен, изключително добре възпитан и от прекрасно  семейство.

Остава неразгадан  въпросът обаче, защо г-н Плевнелиев предпочита Благоевград пред Гоце Делчев?

Г-н  президент, ако таите обида към съгражданите си, мълчаливото игнориране няма да разреши проблемът, по- скоро би го задълбочил, затова Ви молим да изразите на глас останало ли е  у Вас някакво огорчение?

Ако ли не,  върнете се в града, където са корените Ви и разсейте съмненията на хората, които са Ви вярвали!

                                                                                                                                           Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене