Без категория

При ново активиране на свлачището, спират тежкотоварните коли през Предел

main_b (1)

При наличие на ново активиране на свлачището движението на тежкотоварни автомобили през прохода Предел за град Банско ще бъде спряно.

В момента се монтира светофарна уредба, патрулни коли на Областна дирекция на МВР Благоевград ще обезопасяват превантивно движението по пътя Симитли-Разлог.

Временната организация на пътя се налага поради срутване на подпорна стена след падналите дъждове през изминалото денонощие.

Участъкът е обезопасен и движението се извършва в една лента, съобщи днес областният управител Димитър Димитров, на база доклад от мястото на инцидента за състоянието на пътя от директора на Областно пътно управление Благоевград – Христо Атанасовски.

Дежурни служители от пътното управление ще докладват за състоянието на трасето денонощно.

Конструктор на фирма „Агромах“ вече е обследвал района, геодезисти извършват замервания,  до края на работния ден деня ще бъде изготвено проектно предложение за ремонт на свлачището, каза Димитър Димитров.

Според него, до два-три дни започва и укрепването на съоръжението, за да се възстанови, възможно най-бързо, нормалното движение по пътя.

Проверка на място, по-късно през деня, за ефикасността на взетите превантивни мерки, ще бъде извършена и от екип на Областна администрация Благоевград, водена от Димитър Димитров.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене