Общинският съвет в Симитли с нов председател

main_b

Владимир Христов е новият председател на общински съветСимитли.

Христов бе избран с мнозинство след като изненадващо на редовно заседание днес десетима от местните парламентаристи гласуваха вот на недоверие към общинския председател Светла Атанасовска.

Предложението бе направено от 8 съветника в началото на заседанието при гласуване на дневния ред.

Предложението бе включено като извънредна точка на сесията.

Веднага след гласуване на дневния ред залата напуснаха Иванка Иванова от ГЕРБ и двамата съветници от Лидер – Валери Манов и Мария Шопова.

От заседанието отсъства Светла Атанасовска, която е в отпуск по болничен, сесията бе водена от заместник председателя на ОбС Юлия Янчева.

От общия брой 17 съветници в местния парламент в Симитли, вече повече от половин година няма пети съветник от квотата на ГЕРБ.

След отказа на Петър Ваканин от мястото му в ОбС, последваха отказ и на следващите двама от кандидатската листа на ГЕРБ, които да заемат мястото му.

Така реално партия ГЕРБ е с четирима съветници при спечеленипет мандата от вота на избирателя през есента на 2011 година.

Атанасовска е свалена от поста председател, съгласно член 24 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

За освобождаване на Атанасовска от председателските й задължения и отговорности гласуваха 10 съветника, двама бяха против.

За предложената кандидатура на Владимир Христов за ОбС-шеф гласуваха деветима общински съветници, трима бяха против.

Решението на ОбС ще влезе в сила след 14 дни, какъвто е срокът, съгласно ЗМСМА, за

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене