Без категория

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ 22.10.2014

260-03-82-k_gerchev

В заседателната зала на Общински съвет град Разлог се проведе  среща за обществено обсъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение за „Изграждане на „Спортен комплекс” в местност „Байова борика” в землището на гр. Разлог, община Разлог.

Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог представи инвестиционното предложение, като представи техническите аспекти на предложението и етапите на изпълнение. В Плана за застрояване се предвижда изграждане на тренировъчни игрища за футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, лека атлетика, открит плувен басейн, стадион и други обслужващи сгради.

Футболеният стадион ще бъде с капацитет около 8000 места (категория 3(4) според изискванията на УЕФА), с покрити трибуни и размери на игрището 68х105 м. Ще се изградят и 4 футболни игрища с размери 68х105 м, 4 игрища за тенис  с размери 18 х 36 м, 2 броя игрища за баскетбол с размери 16,50 х 30 м, 2 броя игрища за волейбол с размери 13 х 24 м.

Предвидени са още закрит плувен басейн с олимпийски размери с около 1000 места и мултифункционална спортна зала с капацитет около 4000 места

Инж. Герчев подчерта важното значение на инвестицията за общината и региона като цяло, изключителното разположение на комплекса, съответствието на обекта на стратегията за развитие на общината и очаквания сериозен социален ефект.

Г-н Георги Петков – ръководител на колектива, изготвил ДОВОС представи доклада, а г-жа Войчева- член на колектива за разяснения по съответната част от доклада посочи, че за изготвяне на доклада са извършени обследвания през различни сезони на терен. От проучванията е установено, че начина на трайно ползване е променян през годините. На терена не са установени защитени видове, същият не попада в защитени територии. В доклада са направени препоръки озеленяването да се извърши с подходящи видове.

 

Общественото обсъждане се проведе в изпълнение на изискванията на чл. 97, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда и писмо № 1711(8)/11.09.2014 г. от РИОСВ- Благоевград.

Без име

Без име

Без име

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене