С 1 глас преизбраха Владимир Пандев за общински лидер на БСП в Благоевград

94943-bsp-pandev

Асен Балабанов хвърля оставки

Д-р Владимир Пандев е новият-стар лидер на общинската структура на БСП Благоевград. Преизбирането на д-р Пандев стана вчера вечерта на инфарктно заседание на общинското ръководство на левицата. Един глас се оказа решаващ и с 16:15 досегашният лидер на БСП в Благоевград запази поста си.

Преизбирането на д-р Пандев мигновено предизвика бурни реакции от страна на областния координатор на МО на БСП Асен Балабанов. Той изпрати личната си позиция до медиите в 1:00 часа през нощта, с която обявява, че подава оставката си като член на общинската структура на левицата, а на предстоящия областен съвет на младежката организация ще подаде оставката си и като областен координатор на младежите.

 

Ето и пълният текст на писмото от Асен Балабанов, изпратено до медиите:

 

 

“Здравейте на всички,

предоставям на Вашето внимание следната лична позиция:

 

На провелото се днес заседание на общинското ръководство на БСП Благоевград за пореден път статуквото надделя над желанието за промяна. 15 от 31 присъстващи не се впечатлиха нито от принципни аргументи, нито от представените доказателства за груби уставни нарушения и фалшификации от страна на общинския председател Владимир Пандев и поръчаха „още от същото“. За съжаление личното облагодетелстване и нежеланието за „пускане на кокала“ отново се оказаха по-важни от бъдещето на БСП в общината.

Независимо от катастрофалните изборни резултати, призивите за персонални промени на всички нива се размиха в колективна безотговорност. Не желаейки да бъда съпричастен към по-нататъшното затриване на общинската организация на БСП, преди броени минути депозирах оставката си като член на общинския пленум на партията. Нещо повече, тъй като за разлика от доста наши отговорни ръководители не съм забравил какво означава да се носи политическа отговорност, смятам да депозирам оставката си и като областен координатор на МО в БСП на предстоящия областен съвет в събота. Обновление и промяна без личен пример не може да има.

 

С уважение,

Асен Балабанов

Областен координатор на МО в БСП Благоевград”

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене