Студентката от ЮЗУ Борислава Латинова разсъблечена и опипвана от полицайка на улицата

52020-632x358Нейни състуденти започнаха подписка във Фейсбук за протест пред полицията, бащата е категоричен: Виновните за произвола трябва да бъдат наказани.

Младото момиче, което се оплака, че е било разсъблечено голо на улицата при полицейска акция, е студентка в Югозападния университет в Благоевград. 20-годишната Борислава Латинова, която носи и фамилията Халачева, след като се омъжила наскоро, учи международни отношения.

Инцидентът станал към 2,30 ч. в петък на бул. „Св. Наум“, до Семинарията в София. Аудито, в което Борислава пътувала с четири момчета, било спряно за проверка при заградителните действия за убийството на компютърния специалист в София към 20,40 ч. в четвъртък.

„Започнаха да ни пребъркват. Полицайката ми вдигна блузата, бях без сутиен. Помолих я да не го прави на улицата, да ме скрие поне между колите. Тя се смееше. После започна да ми бърка в гащите, без ръкавици, без нищо. Все едно съм парцал. Умирах от срам. Минувачи ме снимаха и се смееха“, разказва за унизителната сцена Борислава.

По думите й, след инцидента аудито било задържано, а тя и момчетата отведени в 4-то РУП за обяснения. После били пуснати. Когато баща й Христо Латинов научил за случилото се, отишъл в районното и поискал да разбере името на полицайката, но напразно. Един от полицаите му се сопнал: Аре бе, млъквай, да не ти се случи нещо„. Бащата поискал да пусне и жалба, но го отпратили и му казали, че в почивните дни не може, да дойде в понеделник.

Хр. Латинов е категоричен, че виновните за произвола над дъщеря му трябва да бъдат наказани. Той е получил голяма морална подкрепа от свои приятели полицаи и свещеници. Латинов е богослов, бивш шеф на имотите на Софийска митрополия, който поддържаше така наречения Алтернативен синод, създател на синдиката на свещениците преди 3 години, а в момента експерт в КТ „Подкрепа“.

В социалната мрежа Фейсбук започна подписка в подкрепа на Борислава Латинова, а нейните състуденти от ЮЗУ – Благоевград обмислят протест пред полицията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене