Владимиров и колегите му от Лидер не подкрепиха декларацията „Бат Сали”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Единствено бившият председател на Общински съвет-Дупница Владимир Владимиров и двамата му колегите от Лидер не подкрепиха декларацията относно налагането на мандат на ДПС в област Кюстендил, в лицето на Александър Методиев-Бат Сали.
Както писахме, декларацията бе предложена от кмета Методи Чимев, а днес бе подкрепена от 21 съветници от всички партии след една корекция в текста. От текста отпадна „Ние не сме против ДПС”.
Декларацията ще бъде изпратена до президента Росен Плевнелиев, служебния премиер Георги Близнашки, Георги Колев-Председател на Върховен административен съд, проф. Лазар Груев-председател на ВКС, Сотир Цацаров-главен прокурор и Ивилина Алексиева-председател на ЦИК.

Ето какво гласи декларацията:

За огромно съжаление станахме свидетели на подмяната на изборния вот на гражданите на община Дупница и всички жители на Кюстендилска област.

Станахме свидетели как една политическа сила получи незаслужен мандат, без да има доверието на хората в нашия регион. Политическа партия, чийто гласове не биха стигнали и за един общински съветник получи нещо повече, получи депутатски мандат. Този избор се превърна в една голяма лъжа и измама, и наруши свещеното право, а именно, правото на свободен избор. Гласът на хората е гласът на България, гласът на хората е глас за бъдеще, глас за надежда и глас за просперитет. Глас за всичко друго, но не и за математически формули. Хората не сме статистика, хората не сме числа, хората сме хора, затова, за да определяме бъдещето си. За да определяме пътя, по който искаме да вървим и ще вървим. Една система, която изгуби доверието на българския парламентаризъм, вярата в политиците и вярата в правото да избираме. Алгоритми, формули и числа се учат в часовете по математика, но те не могат да определят бъдещето на нашия регион и на нашата родина.

Законът е закон, той трябва да бъде спазван. Но защо от този закон трябва да бъдем потърпевши ние, десетките хиляди жители на община Дупница?!

Уважаеми дами и господа, ние, общинските съветници от Дупница изразяваме несъгласие с узаконяването на практиката, да се неглижира изборът ни. Ние не сме против различните етноси, ние не сме против различното мислене. Ние сме против тази категорично несправедлива система, която не ни ощети, а ни ограби. Ние сме избрани от нашите съграждани, и като техни избраници сме длъжни да браним интересите им, тези на града и тези на държавата. Правили сме го и ще продължим да го правим.

Затова настояваме за своевременна реакция по този казус. Вие сте хората, които можете и трябва да спрете опасността от конфликти с неясни последствия. Затова заявяваме най-отговорно: Сменете системата, дайте правото гласът на хората да бъде глас за бъдещето.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене