Удължават срока за номинациите в „Сърце и слово срещу наркотиците“ в Благоевград

83588-Nagradi-Veronika-GerinУдължава се срока за приемане на номинации на журналисти в Националния конкурс „Сърце и слово срещу наркотиците” в Благоевград. До момента 16 са номинираните представители на медии, които ще бъдат отличени в памет на криминалния журналист Виктория Герин. Конкурсът се организира от Община Благоевград, Общински съвет за борба с наркотичните вещества-Благоевград и посолството на Ирландия в България. Със заповед на градоначалника д-р Атанас Камбитов е назначена 7-членна комисия, която ще разглежда и оценява постъпилите номинации. Селекцията е за разследващи журналисти, чиито публикации са акт на активна гражданска позиция, свързана с отразяване на проблемите с разпространението и употребата на наркотици.

„16 са номинациите до момента, очакваме до края на седмицата да постъпят още. Ще се наложи да се удължи срока, защото трябва подготовка. Ние искаме обосновка за всяко едно предложение… защо се предлага този магистрат, полицаи или журналист“, каза д-р Теменужка Любенова – председател на Общински съвет за борба с наркотични вещества.

 

Виктория Герин е криминален репортер, разстреляна публично по поръчка на наркодилъра Джон Гилиган на 26 юни 1996 г. навръх Международния ден за борба с наркоманиите. Чрез конкурса се почита паметта на всички журналисти, загинали, защитавайки обществено значими каузи. Поради изключителния интерес към конкурса, крайният  срок за приемане на номинации се удължава до 17 октомври 2014 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене