Айс захвърли микрофона и грабна диктофона!

Ice-Baby.com

www.Bayraktarski.com

Методи Байрактарски – Айс е един от пионерите на българския Хип-Хоп. Започва да се занимава с Рап музика и Хип-Хоп танци, през 1991 год. повлиян от своите идоли Vanilla Ice и M.C. Hammer. Айс е първият български солов рап изпълнител. По това време в родния Хип-Хоп прохождат, няколко групи: AVI MC, Рап Нация, Dynamic… Зимата на 1991 год. Айс записва първото си парче “Ежедневие”, в което се засягат проблемите в училище, които си имал младият рапър особено след промените, които прави с външността си. По онова време в малкият Благоевград да се носят широки и шарени гащеризони, кецове в различен цвят (червен и черен) да имаш изрусен перчем и обеци, не било особено одобрявано от старите комунистически даскали. През 1995 год. Айс записва скандалното парче “Ден След Ден” (албум “До Крайна Степен”) Песен, разказваща за престъпниците и политиците, които ден след ден ограбват България, за безхаберието на корумпираните ченгета и групировките. Песента става № 1 в радио и ТВ класации. Изпреварвайки тогавашните фаворити Дони и Момчил и Каналето. Зад гърба си има стотици участия в концерти, шоу програми, ТВ и радио предавания. През 1997 год. Айс, основава “Power Dance” – школа по Hip-Hop танци в която е хореограф и учител. Организатор е на няколко големи благотворителни концерта. Прави първата дискотека – “Без цигарен дим” – “Rap Club Blagoevgrad”. В дискотеката не се предлага алкохол, а пушенето е забранено. През 2012 година семейството на световната звезда Vanilla Ice открива благоевградския рапър и се сприятеляват. Подържат ежедневна връзка и за деня на Благодарността Vanilla Ice, изпраща видео поздрав на българският си двойник. Айс притежава изключителните права да представя Vanilla Ice и баща му, тенора Byron Mino в Европа.
Айс е семеен от 8 години и има двама синове Георги и Методи Jr.

По настоящем Айс или г-н Байрактарски е част от екипа на вестник Топ Преса. Оглавява благоевградския офис на медията и води четири от най- четените рубрики: “Лица От Югозапада”, “Зодия Професионалист”, “Деца За Пример” и “Искам Думата”. Притежава звукозаписно, видеомонтажно и уеб студия.

Айс, захвърли ли микрофона?
– В никакъв случай не мога да кажа, че съм спрял с музиката. Въпреки, че все по- рядко ми се правят нови песни… Но съм обещал на сина ми всяка година да записваме по една нова песен и да правим клип. Нещата не се получават в България, всичко е безсмислено. Аз имам над 20 хитови песни, който са били №1 в класациите, но както виждате не съм забогатял… Поне не от музиката де. Сега работя по 2 песни. Едната е на сина ми Гого, подарих му моята първа песен “Ежедневие” от 1991 год. сега ще я осъвременим и ще направим готин клип. А другата я замислям от доста време, но все отлагам. Да се надяваме, че до края на годината да е готова.

От къде този внезапен интерес към медиите?
– Ооо, интереса ми не е внезапен. Аз от доста време се интересувам и занимавам с медии. Бил съм автор, водещ и продуцент на ТВ предавания. Преди 15 години правех музикална страница в един местен вестник, но това което правя сега наистина е различно и ми е много забавно и интересно.

Как стана част от Топ Преса?
– Господ си знае работата. Десет години бях “роб” на гърци, писна ми, исках нещо ново, нещо различно. Тръгнах си… Аз и съпругата ми ежедневно произвеждахме над 5 000 броя сладкиши, малко известни на българския пазар. Всичко заминаваше за Гърция. Казват се “Саварен” и са много вкусни. По наша сметка, ако бяхме взели визи за САЩ щяхме да печелим по $100 000 месечно… Но не успяхме с визата и просто останах без работа. Малко депресия, самосъжаление, но не и отчаяние. Бях готов да замина за UK да мия чинии. Ако трябва да съм честен бях готов да мия и кенефи, ако се наложи. Исках да се махна от България. Обичам страната България, но ненавиждам държавата. Един ден на Facebook-ами се появи съобщение от журналистка от Топ Преса с молба за интервю, отказах й. Вече не продавам музиката си и нямах нужда от реклама, но тя беше мила и настоятелна и ме убеди да дам интервю. Седмица по – късно ми хрумна една върховна идея. Поинтересувах се кой е шефът на вестника и се свързах с него. Предложих да правя музикална страница, защото се познавам с почти всички български певци, музиканти и артисти въобще и знаех, че ще се справя. Така тръгнаха нещата.

Как се чувстваш в новото си амплоа?
– Много добре, щастлив съм. Ходя с голям кеф на работа, всеки ден се запознавам с нови хора. Автор съм на четири рубрики “Лица От Югозапада”, “Зодия Професионалист”, “Деца За Пример” и “Искам Думата”. Възползвам се от правомощията си, за да помагам на хората. Благодарение на Топ Преса и рубриката “Искам Думата” направихме доста добрини. В “Зодия Професионалист”, представяме хора доказали се, като професионалисти в дадена сфера: спортисти, лекари, археолози… В “Лица От Югозапада”, участват, също много интересни хора със странни хобита или хора с мнение различно от общоприетото. “Деца За Пример” е най- новата рубрика в която представяме талантливи деца. Мисля, че децата имат нужда от поощряване, а да се видиш в най-четения вестник си е голям стимул.

А това, че си известен помага или ти пречи на работата?
– В началото и аз се притеснявах от това, но в последствие осъзнах, че ми помага. През годините натрупах много приятелства и познанства и сега използвам контактите си с тези хора за готини интервюта в рубриките си. А и аз не съм направил на никой нищо лошо до сега. Винаги съм помагал с каквото мога на хората. Разбира се, чел съм много гадни неща за себе си, особено в нета, но това го пишат комплексари. Хора, които мразят себе си, та мен ли няма да мразят… 😉 🙂

Какво е за теб Топ Преса?
– Аз съм Топ Преса… Топ Преса е моето спасение… Тук е и мястото да благодаря на г-н Стаменов, за възможността и доверието, което ми гласува. А и Веселин Стаменов не е кой и да е… За мен е чест, че познавам лично този човек. Той ми подаде ръка в много тежък за мен момент… Харесвам и съм доволен от съвместната ни работа. Доверието и лоялността, която сме изградили ни помага да сътворяваме най-четения вестник в Югозапада. Сега имам и възможността да отразявам нещата на които преди само се възмущавах. Ако някой се мисли за по умен от другите или разчита на това, че има повече пари или, че е някакво име в града… Съжалявам при мен тези неща не вървят. Не свалям шапка никому и не се страхувам нищо. Вече никой не е в безопасност… Ако не спазваш правилата, някой от моите папараци ще те щракне. След наши публикации накарахме служителите в общината да си поразмърдат и да се захванат за работа. Топ Преса се отзовава на всички сигнали за нередности. Ние помогнахме на жителите на село Дъбрава, село Микрево, село Баня, Добринище, Дупница, Сандански… и много други. Горд съм, че съм част от тази медия. Имам много планове и добри идеи, които с течение на времето, ще се появяват на страниците на вестник Топ Преса.

Обиколил си много места по света, кое от тях ти е направило най-голямо впечатление?
– Имаше един такъв период в живота ми в който аз и съпругата ми изхарчихме страшно много пари за пътешествия. Влюбихме се в Египет и ходихме три поредни години на почивка там. Видяхме пирамидите, яздихме камили, карахме ATV-та и бъги-та в Сахара, плавахме с лодка по Нил и се гмуркахме в Червено Море. Споменавам Египет, защото е едно страхотно място и съветвам всеки който се двоуми дали да иде там, да тръгва веднага… Но на фона на беднотията, която ни заобикаля не мисля да се хваля с другите места на които съм бил. Това си е едно мое лично преживяване и удоволствие. Натрупал съм много хубави спомени и имам страхотни снимки.

Ice-Baby

Имаш интересно мото, сподели нещо за него.
– Да 😉 🙂
„Получих всичко, което исках от живота.
Сега искам да ме оставите на мира, за да му се наслаждавам.“
© Ice / 2009 год.
Аз измислям често такива мъдри мисли. Ха-Ха-Ха… Това е точно от периода в който пътувахме много… Ожених се, роди ни се живо и здраво детенце и имах всичко за което бях мечтал… За мен най-важното нещо в живота ми е – СЕМЕЙСТВОТО. Не славата, парите и кариерата…

Какво ще пожелаеш на читателите на Топ Преса?
– Да се обичат, да вярват в себе си и да не се отказват от мечтите си. Да не се опитват да бъдат по-добри, а да не бъдат толкова лоши!

Ice-4 Ice-3

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене