Над 60 жалби са постъпили в РИК-Благоевград до 13.00 часа

жалби-РИК-Благоевград

Над 60 жалби са постъпили в РИК- Благоевград до 13.00 часа, като повечето от тях отново са за разлепени агитационни материали. Това съобщиха от РИК- Благоевград на пресконференция, предаде репортер на Радио ‘‘Фокус’’- Пирин. ПП ГЕРБ – Петрич е подала жалба, че в секции в селата Богородица, Дреново, Драгуш и Яково, всички на територията на община Петрич, има опит за манипулиране на вота състоящ се в упражнен натиск върху кметските наместници от страна на служители на община Петрич. Същите са искали неправомерно да бъдат допуснати да гласуват лица, които не фигурират в избирателните списъци на СИК-овете като бъдат дописвани под черта. В сигнала се посочва още, че кметските наместници са били извикани в община Петрич в деня за размисъл. Подадена е жалба от Аделина Тупарова от Белица, като председател на СИК 8 село Краище. В нея се упоменава, че кметовете на Белица и село Краище не са осигурили нормален ред за работа, като в секциите липсва ток в контактите на помещението. 
Подадена е жалба от Васил Тупаров, че с колата на кмета на село Дагоново се извозват масово хора до секция за гласуване, а кметът стои на по- малко от 50 метра от секцията и заедно с бившият областен управител Муса Палев контролират вота. 
Представителят на ПП ГЕРБ в Гоце Делчев Георги Андонов е подал жалба, че в секции с номер 24, 25 и 26 в града се наблюдава организирано, масово извозване към изборните секции. Според жалбата действията са организирани от лицето Костадин Хаджииванов от Гоце Делчев, за което гражданите твърдят, че извършва агитация и организира купуването на вот за определена политическа партия. Сигналът е подаден до полицията в Гоце Делчев и се очакват резултати. 
Лора КАЛЧЕВА/www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене