Започна гроздоберът в Дупница

изтеглен файл

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев издаде заповед, с която се регламентира гроздоберната кампания в населените места в общината.

Тя започва от днес – 27 септември, с беритба на ранните винени и десертни сортове, след което ще продължи с другите винени сортове при достигане на необходимата технологична зрялост.

С цел предотвратяване на злоупотреби се забранява влизането в лозовите масиви, намиращи се на територията на община Дупница преди 06:00 часа и след 19:00 часа; преминаването на граждани през чужди лозови масиви, без разрешение от собствениците, наемателите и/или арендаторите им или установено право на преминаване; предоставяне или вземане на гроздова продукция без издаден придружителен или отчетен документ; причиняване вреди на селскостопанското имущество; допускането в лозовите масиви на малолетни и неполучили надлежно разрешение от съответната Дирекция „Инспекция по труда”.

Заповедта е сведена до знанието на кметовете на кметства и кметските наместници на населените места на територията на община Дупница, които имат задължението да информират местното население, специалисти „Общински контрол” в администрацията на Община Дупница и началника на РУП-Дупница за сведение и изпълнение.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене