Светлин Танчев и Сотир Гълъбов направиха дарение на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Дамяница

f1f4f3fb308b899fde61e148688d0d40Кандидатите за депутати от ПП „България без цензура“ Светлин Танчев, водач на листата на партията в Първи МИР, Област Благоевград, и Сотир Гълъбов, четвърти поред, посетиха днес Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Дамяница, Община Сандански.

Гостите бяха посрещнати от г-жа Стефка Марковска и г-жа Веселина Ковачева, класен ръководител на Сотир Гълъбов в миналото.

Кандидатите за депутати дариха на преподавателя по физическо възпитание Борислав Иванов футболни и баскетболни топки, а на г-жа Марковска – комплекти с книги, съдържащи фототипно издание на „История славянобългарска“ и луксозната „Символите на България“.

Стефка Марковска показа на Светлин Танчев и Сотир Гълъбов училищни кабинети, както и прекрасната етнографската сбирка, обогатявана непрекъснато вече 15 години с помощта на хората от село Дамяница и района.

Светлин Танчев сподели, че в сбирката има наистина безценни експонати и пожела на домакините да я развиват и обогатяват със същата любов и постоянство.

В кабинета на директора на училището Димитър Кехайов, който отсъстваше заради служебен ангажимент, Светлин Танчев се поинтересува за историята на училището, от което остана силно впечатлен.

Светлин Танчев и Стефка Марковска споделиха общата тревога от обезлюдяването на селата и намаляване броя на децата, които се обучават в местните училища.

„Една от основните причини за неблагополучията в образованието са делегираните бюджети, това трябва да се промени. Въпреки това ние се справяме с трудностите и не сме допуснали това да се отрази върху качеството на образованието в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“

в село Дамяница. Твърдя, че при нас то не остстъпва на градските училища“, изрази категорично мнение Марковска.

52468e52979974e6135f6dab959f04e1

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене