Отговора на ПП „Република БГ“ – Благоевград : Господин Ахмед Пингов е регистриран в кандидат-депутатската листа на ПП „Република БГ“ за 1-ви МИР-Благоевград под №9

7ea22f32676f9d4df839029d1ea80250

До: медиите в Благоевград

Във връзка с публикации в благоевградски медии и запитвания от тяхна страна относно случая с кандидата с номер 9 в листата на ПП „Република БГ“, предизборният щаб на партията в Благоевград заявява:

Господин Ахмед Пингов  е регистриран в кандидат-депутатската листа на ПП „Република БГ“ за 1-ви МИР-Благоевград под №9. Той беше включен в листата, след като  структурата на ПП „Република БГ“ в Благоевград прецени да даде шанс на един млад човек от региона, който в серия разговори, срещи и инициативи на партията демонстрира желание да изяви своята гражданска и политическа активност. Г-н Пингов беше един от най дейните участници при събирането на подписи за инициираната от „Република БГ“ подписка за свикване на референдум за премахване на държавните субсидии за партиите.

Г-н Пингов беше вписан в листата като изцяло е спазено  българското изборно законодателство за това. Приложено изпращаме следните документи:

  1. Собственоръчно попълнена и подписана Декларация за индивидуално членство в ПП „Република БГ“. Декларацията е попълнена в присъствието на регионалния представител и понастоящем водач на листата на партията в 1-ви МИР Благоевград г-н Петър Тумбев.
  2. Решение на РИК-01 Благоевград за регистрация на листата на партията за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври 2014 година.

https://rik01.cik.bg/reshenie/?no=27&date=02.09.2014

Изявленията на  Ахмед Пингов пред местни медии за нас имат само едно обяснение – свидетели сме на поредния случай на политически шантаж и изкуствени опити за създаване на фалшиви предизборни сензацииот страна на БСП. Научихме за това от публикации в местните медии и сме категорични, че възползването от слабохарактерността на един млад човек и въвличането му в нелеп опит за провокиране на излишен предизборен скандал, вреди на всички партии. Подобно незряло поведение създава атмосфера на недоверие сред хората, искащи да бъдат политически активни.

За съжаление в последните 25 години политическите партии в България, демонстрират похвати и практики, които ни припомнят описанията на Алеко Константинов от „Бай Ганьо прави избори“. Не за пръв път в политическия живот на България ставаме свидетели на опити за натиск и провокиране на скандали.

ПП „Република БГ“ е млада партия, която е учредена именно с цел да разруши  статуквото. Подобни провокации от страна на БСП, са доказателство, че сме на прав път. Затова ще продължим нашата безкомпромисна битка за смяна на 25-годишната имитация на демократични промени.

cccc

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене