Нов скандал разтресе БСП-Благоевград! Активистът на младежите Ахмед Пингов се оказва под №9 в листата на ПП РЕПУБЛИКА БГ в Пиринско

7ea22f32676f9d4df839029d1ea80250Нов скандал разтресе БСП-Благоевград! Активистът на младежите Ахмед Пингов се оказва под №9 в листата на ПП РЕПУБЛИКА БГ в Пиринско.

Ахмед Пингов е член на ОПО „Надежда „ в БСП-Благоевград, като на изминалите Еропарламентарни избори той бе един от доброволците в кампанията на столетницата.

Любопитното в случая е, че в деня на регистрацията на листата в РИК-Благоевград, в която участва Пингов, той участваше и в откриване на предизборната кампания на Коалиция „БСП лява България“ в Благоевград, като неотлъчно се движеше до водачът на листата Кристиан Вигенин.

Pirinsko.com, публикува за доказателство решение на Районна избирателна комисия-Благоевград за това, че Ахмед Пингов участва в листата на ПП РЕПУБЛИКА БГ в 1 МИР-Благоевград.

Районна избирателна комисия Благоевград ________________________________________

РЕШЕНИЕ № 27-НС Благоевград, 02.09.2014 ОТНОСНО: Предложение за регистрация на кандидати за народни представители в изборите за Народно събрание на 05 октомври 2014 г. в изборен район 01-Благоевград.

В РИК-Благоевград е постъпило предложение /приложение 64-НС от изборните книжа/ от ПП „РЕПУБЛИКА БГ“ за регистрация на кандидатска листа за народни представители в изборите за Народно събрание на 05 октомври 2014 г. в изборен район 01-Благоевград, подписано от Георги Василев Василев, представляващ партията.

Предложението е заведено с вх. № 67/02.09.2014 г., във входящия регистър на РИК, с вх. № 17/02.09.2014 г. в регистър на кандидатски листи за участие в изборите за народни представители за Народно събрание на 05 октомври 2014 г. /приложение 71-НС / и вх. № 17/02.09.2014 г. в регистъра на кандидатите за народни представители за Народно събрание на 05 октомври 2014 г. /приложение 72-НС /. Към предложението са приложени: заявления /приложение 66-НС / от всеки от кандидатите – 10 броя; декларации /приложение 67-НС / от всеки от кандидатите – 10 броя; декларации /приложение 68-НС / от всеки от кандидатите – 10 броя; Пълномощно в полза на Петър Иванов Тумбев от Владимир Рашков Георгиев и Здравко Василев Попов След като констатира, че ПП „РЕПУБЛИКА БГ“ е регистрирана за участие в изборите за народни представители в изборите за Народно събрание на 05 октомври 2014 г. с Решение № 726-НС/19.08.2014 г. на ЦИК и след като констатира, че са налице изискванията на чл.255, ал.1, т.1, т.3, т.4, т.5, т.6 от Изборния кодекс, на основание чл.72, ал.1, т.8 във връзка с чл.255, ал.2 от Изборния кодекс и Решение № 697-НС/14.08.2014 г. на ЦИК, Районна избирателна комисия- Благоевград.

РЕШИ:

I. Регистрира кандидатската листа на ПП „РЕПУБЛИКА БГ“ за народни представители в изборите за Народно събрание на 05 октомври 2014 г. в изборен район 01-Благоевград.

II. Обявява кандидатите за народни представители в изборите за Народно събрание на 05 октомври 2014 г. в изборен район 01-Благоевград предложени от ПП „РЕПУБЛИКА БГ“, както следва:

1. Петър Иванов Тумбев ,ЕГН….

2. Георги Георгиев Ножаров, ЕГН….

3. Любима Стефанова Захова, ЕГН….

4. Иван Станков Цветков, ЕГН….

5. Иван Петров Граматиков, ЕГН….

6. Гергана Кирилова Никова , ЕГН….

7. Костадин Христов Пешев , ЕГН….

8. Гергана Петкова Къкина , ЕГН….

9. Ахмед Ахмедов Пингов , ЕГН….

10. Нина Руменова Нинкова, ЕГН….

На регистрираните и обявени кандидати да се издадат удостоверения по образец след влизането в сила на настоящото решение на РИК- Приложение 1 към Решение № 697-НС/14.08.2014 г. на ЦИК.

Решението е прието единодушно в 19.00 часа. Настоящото решение подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в срок до 3 /три/ дни от обявяването му.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мартин Бусаров СЕКРЕТАР: Исмет Узунов .

За да се защити пред съпартийците си Ахмед Пингов побликува в социалната мрежа „Фейсбук“ противоречива декларация, която Pirinsko.com публикува без редакторска намеса.

„Здравейте,приятели относно днешния списък,които днес е излезнал с моето име в ПП Република БГ,че съм кандидат за депутат в тяхната листа,което е твърде смешно от моя страна,но искам да уведомя всички мои приятели,познати в БСП,че това използването на моето име е цел някой да се пробва да ме очерни,но няма да стане! На предните избори май месец се пробваха пак по някой медий да ме иакарат,най-неуспелия „ПОМАК“,в Гърменска община,но слава на Богу без никоя помощ с много труд и усилие съм постигнал постовете заемани ми в личен план без никоя помощ!!! За това излизам с тази “Декларация“,че и колко и да ме използват името, където и да е няма да направят,това което искат някои хора!”

Кандидат депутатът на Коалиция „БСП лява България“ Емил Костадинов подкрепи своя довереник в социалната мрежа: ”Приятелю горе главата! Интригантите нямат почивен ден. Следвай убедено и неотклонно своя път, а истината неизбежно ще побеждава. Ти си на верния път, защото социалистическата идея е красив идеал, за който си струва понякога да понасяме и удари.”

Pirinsko.com потърси за коментар Ахмед Пингов, който потвърди, че участва в листата на ПП РЕПУБЛИКА БГ и ще работи за каузата на новосъздадената партия.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене