Без категория

Първи учебен ден за ученици и учители от СОУ „Никола Вапцаров“ – град Хаджидимово

5

На 15 септември 2014 г., над 350 ученици влязоха в класните стаи на СОУ „Никола Вапцаров“ – гр. Хаджидимово. От тях 29 са първолаци. Училищният двор се изпълни с усмихнати детски лица и развълнувани родителски лица за откриване на новата учебна година. По традиция празничният ден започнa в 9.00 ч. с издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България и с внасяне на училищното знаме. Гости на тържеството бяха заместник-кмета на община Хаджидимово – г-н Румен Боянин, г-жа Дима Мачкова – главен специалист –  отдел „Образование“ в община Хаджидимово, учители – пенсионери, родители и др. Получени бяха и редица поздравителни адреси от различни институции. Най-вълнуващ бе празникът за малките първокласници. С вълнение прекрачиха свещения праг на родното училище 29 първокласници. Поздравления към всички присъстващи ученици, учители, родители и гости поднесе директорът на училището г-жа Мариана Боянина.

Първият учебен ден е нова страница в живота на всеки ученик, независимо дали стъпва на училище за първи път или за поредна година, дали е в средното или във висшето образование. Този ден всички поемат по нов път – понякога непознат, но винаги изпълнен с предизвикателства. Това е най-ценният път – пътят на просвещението, на знанията, на мъдростта, които дават сили за преодоляване на препятствия и помагат да се справяме с трудностите, които ни учат да бъдем хора. Знанието е това, което ни прави уверени и отговорни към себе си и към останалия свят. То отваря винаги нови врати, дава нови възможности.

Този ден бе посрещнат и от родителите с вълнение и дори с доза притеснение. Питаха се какво предстои на децата им в училище – ще успеят ли да се справят с новите предизвикателства, които ги очакват.

 

1

2

3

4

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене