50 първокласници прекрачиха училищния праг в СОУИЧЕ в Благоевград

105044-parvi-ucheben-den-blagoevgrad-01С особено празнично настроение, под звуците на химна на Република България и вдигане на националния флаг започнаха тържествата по откриване на новата учебна 2014/ 2015 година в Благоевград. 688  са първокласниците в община Благоевград. 

Първият училищен звънец удари точно в 9.00 часа тази сутрин в СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” в Благоевград, където 50 първокласници прекрачиха училищния праг за първи път. Моментът бе вълнуващ, както за децата, така и за техните родители.

Пожелание да градят приятелства, да се учат, да са живи и здрави към малчуганите отправи директорът на училището Катерина Марчева.

„Скъпи ученици, добре дошли на първия учебен ден. Бъдете здрави, трудолюбиви, упорити, успяващи и превъзмогващи всички трудности, Калявайте се и бъдете щастливи хора, които работят за благото на тази страна и на човечеството. Бъдете хора, които изпълняват мечтите си колкото и смели да са те”, каза Катерина Марчева, директор на СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски”.

Възпитаници на училището пяха песни и рецитираха стихове. 

Развълнувани и притеснени, малчуганите с трепет прелистиха за първи път букварите си и си пожелаха много нови приятелства и незабравими мигове в училище.

„Да имат успех и да са много добри ученици”, пожела първокласничката Дара Темелкова.

Не по-малко развълнувани от старта на учебната година бяха и класните ръководители на първолаците госпожите – Ивановска и Узунова, които приветстваха децата и ги посрещнаха с усмивка. 

Малчуганите от I „а” клас получиха китка със здравец при влизането в класната си стая, а  учениците от I „б” клас бяха посрещнати с питка и мед. Под формата на игра децата показаха, че вече познават буквите от азбуката и че могат да смятат до 10. Всеки първолак получи ръчно изработена картичка с буквата, с която започва името му. Накрая всички обещаха да бъдат послушни и отговорни през цялата учебна година.  

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене