Затворници: Поздравления за прокурор №1 на Дупница Даниeла Гюрова и екипа й за стартиралата проверка срещу затворническите шефове Апостолов и Стателов, ще свидетелстваме след изборите или щом излезем на свобода, страхуваме се за живота си

photo_verybig_956872Затворници от Бобов дол се страхуват за живота си заради стартиралото разследване от Дупнишката районна прокуратура заради началниците на затвора Александър Апостолов и началника на затворническото общежитие в Самораново Георги Стателов. Те изнесоха скандални факти, свързани с корупция, превишаване на служебни права, посегателство върху личните им права, непоносими условия в институциите и непоносим психологически гнет.

Шефът на Дупнишката районна прокуратура Даниела Гюрова веднага назначи проверка. Журналисти на вестник „Вяра” бяха помолени от затворниците имената им да останат засега само в редакцията и на този етап да не бъдат съобщавани от съображения за сигурност.

„Изключително сме благодарни на прокуратурата. Ако прокурорите се захванат и направят щателна проверка, ще се натъкнат на потресаващи обстоятелства. Готови сме и ще свидетелстваме пред прокурорите в Дупница, стига те да не се поставят в услуга на началниците, които управляват затвора, все едно че и им е бащиния. Тук са назначени техните съпруги, роднини и приятели. Готови сме и ще свидетелстваме или след изборите, или след като излежим присъдите си и вече над нас не виси опасност от посегателство, включително и над живота ни. Чрез вестник „Вяра” ние разкрихме един от механизмите, по който се извършва трафикът на забранени вещи и наркотици. Той се осъществява чрез затворници, които имат свободата да изхвърлят боклука и да излизат извън оградата на затвора, защото са показали „примерно” поведение.

– See more at: http://viaranews.com/2014/09/11/%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%be%d1%80/#sthash.9pcYLUpM.dpuf

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене