Кандидатът за народен представител Ахмед Башев в ексклузивно интервю пред югозападния таблоид: Минка обърна гръб на хората, които й подадоха ръка-избирателите няма да й го простят

Ахмед Башев

Едно интервю на Веселин СТАМЕНОВ

Жалко за общината – от водеща в района отиде на последно място. Сигурно това е била една от целите на „учителите“ на Минка…

– Господин Башев, отново пред изпитанието „Избори“! При­теснения, очаквания, надежди…? Споделете емоциите си и отговор­ностите, които ще по­емете пред своите избави­тели.

 – За хубаво или за лошо избо­рите се оказа­ха част от моя живот. Вече повече от пет­надесет години се явя­вам на избори и нико­га не съм гу­бил. От тази гледна точка нямам никакви притеснения. Зареден съм емоционално и съм готов за поредната бит­ка. Моите из­биратели знаят,че поемам отговорности и ги преслед­вам до край.

– На вто­ро място мисля да ви задам един от най- важните въпроси. Слухове и скандални версии от месе­ци насам тиражират за об­тегнати отношения между Вас Минка Капитанова. Къде е исти­ната? Какво се случва в об­щина Гърмен?

– Публична тайна е, че онази, която посочих за кмет и хората я избраха, обърна гръб не само на мен, но и на всички онези, които тичаха по изборите за нея. Това, разбира се, за мен не е драма, а е проблем за нея и за тези, които я вкараха в този водовъртеж. Хората от общ. Гърмен не гласуваха за нея, колкото и да звучи грубо това. Всички са наясно как ДПС, а не от представители на ГЕРБ и на Касим Дал. Изби­рателите на ДПС няма да й простят това.

Иначе, жалко за община­та. От водеща в района оти­де на последно място. Меж­ду впрочем това сигурно е една от целите на нейните „учители“.

–                      Ще се осмелите ли да дадете отчет за това какво свършихте през последна­та една година като наро­ден представител от партия ДПС? А какво не успяхте да свършите?

 

Много малко време прекарах в Народното събра­ние, само една година и два месеца. Освен това, обста­новката беше ненормал­на за работа. Почти осем месеца ежедневни про­тести, гарнирани със звучни обиди и квали­фикации. Естествено, че при такава атмосфера човек не може да раз­гърне способностите си, но смятам, че дейността ми като народен предста­вител беше успешна. Ак­тивно участвах във всички заседания на Народното събрание и него­вите коми­сии и мога да се похваля с много неща. Целите, които си бях поставил като народен представител, не можах да реализирам точно поради липса на време, но направих нещо много съществено. Всяка седмица бях при изби­рателите си по населените места – това, което малцина народни представители пра­вят.

–                      Как виждате партията си ДПС в бъдещия парламент? Като опозиция, управлява­ща пария или коалиционен партньор?

–                      Движението за права и свободи е стабилна, органи­зирана, дисциплинирана и национално отговорна пар­тия. Моите очаквания са тя да заеме отново достойно място в българския парламент. ДПС е била и в упра­влението на страната и в опозиция и винаги е защита­вала по достоен начин инте­ресите на своите избирате­ли. Ще го направи и сега.

– За времето, докато бя­хте народен представител, на вас и вашето име се при­писаха страшни и отврати­телно гнусни компромети­ращи версии за назначения, политическа репресия и пр. Как преглъщате тези гнусотии?

–                      – Отдавна съм надживял простотиите на комплексарите, които пишат, обви­няват и си губят времето. Направиха се доста назна­чения в област Благоевград, за които аз имам заслуга. Но искам ясно да заявя, че не съм доволен от кадрова­та политика, защото всичко се движеше много бавно. Трябваше бързо и безком­промисно да се сменят ка­линките на ГЕРБ, а не да ги припознаваме като наши ка­дри или като кадри на БСП. По този проблем водих голя­ма битка, но за съжаление не намерих подкрепа както в коалиционния партньор, така и при част от моите колеги.

–              Как виждате развитието на община Гърмен, от която сте част след 5 октомври?

–              Община Гърмен ще се развива бавно и мъчител­но, докато дойдат новите местни избори. Това ръко­водство, с този екип не е в състояние да направи нито един проект. Всичко, което се прави в момен­та, е завър­шек на стари неща от минало време. Алчност­та и корупцията, които са завладели част от админи­страцията, ще ликвидират авторитета на общината.

–              След една година са местните избори. Кой ще управлява община Гърмен?

–              Нямам никакво съмне­ние, че общината ще се уп­равлява от ДПС, но със си­гурност кметът няма да е с инициали М. К.

–              В самото начало на предизборната кампания ще ви помоля да отправите своето послание към всички ваши политически опоненти и към всички ваши симпати­занти.

– Аз съм изграден поли­тик и всички хора ме позна­ват. На опонентите искам да кажа да си гледат в собстве­ната градина, защото в гра­дината на комшията могат да попаднат на коприва. А на моите избиратели – да про­дължават да ми вярват как­то и до сега, защото аз ще продължа без­компромисно да бъда себе си и да изпъл­нявам поетите към тях анга­жименти.

–                      Предим­ство или не­достатък за Ахмед Башев е преферен­циалният вот? Някои вътрешно-партийни опоненти Ви плашат с него.

–                      Префе­ренциалният вот в този си вид обезсмис­ля партийна­та система в България и води до без­прецедентни битки между кандидатите от една листа  и от една пар­тия. Не мисля, че това е добре за страната ни, но правилата са такива. Ахмед Башев не се плаши от преференциален вот, ми­сля, че други имат такива притеснения. Част от моите вътрешно-партийни опонен­ти трябва първо да ми­слят за себе си, а после за мен.

–                      С какво се гордее Ахмед Башев?

–                      С няколко неща: Първо със здравото си и сплотено семейство. Второ с обичта на хората към мен и трето, с това, което съм направил като кмет на общ. Гърмен.

–                      В качеството си на кандидат-депутат, посланието Ви към всички избиратели защо трябва да гласуват за Вас?

–              Гласувайте за листата на ДПС, за справедлива и демократична България. Гласувайте за Ахмед Башев, за да продължи битката за по-добър живот на хората в нашия регион.Топ ПРЕСА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене