Драматичният театър в Благоевград е подсигурен финансово до края на годината

104825-rashko-mladenovЗаради тежкото финансово положение обаче театърът ще разчита на собствени кадри, без гостуващи режисьори и актьори

 

 

С неизчистени финансови задължения започва сезона ДТ „Никола Вапцаров”. Надеждата на ръководството на театъра е следващият министър на Културата да направи промени в начините на финансиране на малките и големи театри в страната. Това съобщи на пресконференция днес Рашко Младенов, директор на ДТ „Никола Вапцаров”.

„За театъра ще бъде важно следващото ръководство на министерство на културата. Нужни са промени, защото не е редно Народния театър и ДТ „Никола Вапцаров” да бъдат поставяне под общ знаменател“, каза директорът на ДТ „Никола Вапцаров“ Рашко Младенов.

 

Въпреки тежкото финансово положение, театъра има гарантирани пари за заплати и ток до края на годината, успокои Младенов. Той добави, че заради лошото време през лятото са се провалили 4 изигравания в страната на постановката „Двамата невронци”, където трябваше да гостува Орлин Горанов. Рашко Младенов уточни още, че тези представления ще се играят в края на септември и началото на октомври с гост-солист Хилда Казасян.

4-ма от актьорите в благоевградския театър са на пенсионна възраст, като с трима от тях директорът Рашко Младенов се е разбрал да се пенсионират, но да останат на щат в театъра. Младенов бе категоричен че с икономисаните пари от техните заплати ще компенсира останалите от екипа на театъра.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене