Партиите си разпределиха местата в секционните избирателни комисии в Благоевград

благоевград

ГЕРБ ще има 403 места в СИК, Коалицията БСП лява алтернатива – 355, ДПС – 154, Атака – 90, ВМРО – 20 и Реформаторския блок – 20

В присъствието на кмета д-р Атанас Камбитов, в община Благоевград бяха проведени консултации с представители на политическите партии и коалиции, участници в изборите за 43-то Народно събрание. Представителите на партиите в СИК след кратък диалог, взеха решение за потвърждение на членовете по предложената им матрица за разпределение в 126-те СИК в община Благоевград.
На консултациите при градоначалника на община Благоевград присъстваха представители на ПП ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, АТАКА, ВМРО и Реформаторски блок. Повечето от представителите на местните структури на партиите обявиха съгласието си с разпределението на бройките председатели, зам. председатели, секретари и членове на СИК-овете.
„Съгласни сме изцяло с предоставената таблица. Готови сме със структурния състав на всички секционни избирателни комисии“, заяви председателят на общинската структура на ГЕРБ Йордан Андонов.
Единствено несъгласие с разпределението на 20-те свои представители изрази от името на Реформаторския блок Калоян Ханджийски. След кратка дискусия по искането на общинския лидер на ДСБ, все пак бе достигнато до единодушие.
За парламентарните избори на 5 октомври ППГЕРБ ще разполага с 403 места в секционните избирателни комисии на територията на община Благоевград, за Коалиция за България са определени 355 места, 154 са бройките в СИК за ДПС, а 90 за АТАКА. По двадесет свои членове в секционните избирателни комисии ще имат ВМРО и Реформаторски блок.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене