Внимание! Страшна секта върлува из Гоце Делчев. Пазете децата си!

picture_043_117

Късно снощи председателят на ВМРО в Гоце Делчев  Кристина Попова подаде сигнал, че  Свидетелите на Йехова са организирали първото си събрание в града.

Тази секта е възприета за най-опасната в България. Отличава се с изключително страшния си характер, подари факта, че водачите й са възприемани от последователите като мисионери, които разполагат с живота им, обвързаността им, дори и семейните отношения. Сектата е основно ориентирана към младите хора.

Тревожна е степента на обвързаност – хората губят реална представа за живота, напускат семействата си и биват подтиквани  към самоубийство.

Безкрайно тревожен и е фактът, че Свидетелите на Йехова във всеки град организират събранията си в близост до детски градини и училища. По този начин имат по-лесен досег до младежите. Същият е случаят и в Гоце Делчев.

Активисти на ВМРО се сблъскват снощи с хора от сектата.  Помещението, което ползват се намира до Лимонадената фабрика в града, респективно до ПГ по МСС „ Пейо Яворов“ и детска градина „Брезичка“.10264945_611805192239217_2380878193494265042_n

Кристина Попова ще търси съдействието на Общината, на Полицията, на традиционните вероизповедания и всички останали институции, които трябва да си подадат ръка, за да се смаже тази опасна секта, каза тя.

От ВМРО организират протестна нота – подписка, тя ще бъде оставена на основни пунктове в града и след това внесена в Общината.

Припомняме, че ВМРО в цялата страна се бори срещу навлизането на сектата „Свидетелите на Йехова“ по места.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене