Вяра: Кюстендилци взривиха форумите: Арестуваха сина на лидерката на БСП Катя Янчева Мартин с наркотици

катя и мартин енчеви

Майката: Твърденията не са верни, синът ми през целия ден си бе вкъщи, а не в ареста

Шефът на ОДП-Кюстендил Елиян Стамболийски: Има арестуван, но не е Мартин

Мартин: На работа съм, подстригвам!

Синът на лидера на БСП-Кюстендил Катя Янчева – Мартин, е арестуван с наркотици в центъра на Кюстендил при акция на ченгетата завчера, съобщиха на редакционните телефони десетки кюстендилци. Проверка на вестник ”Вяра” установи, че действително има арестуван, но от полицията категорично отказват да съобщят дори инициалите на задържания. Случаят е покрит в пълна тайна и в разрез с изискванията на Европейския съюз и Конституцията за прозрачност в работата на полицията.

Катя Янчева и Мая Манолова

Бюлетинът е съвсем формален. В него е записано 22-годишен кюстендилец е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста за притежание на наркотични вещества. Криминалисти са открили в него саморъчна свита цигара от суха зелена листна маса, която е реагирала на канабис, при направения полеви наркотест и е с тегло 4.11 грама. Работата по случая продължава. Информацията беше тиражирана и форумите гръмнаха с коментари в един дух: да хванат сина ти в центъра на Кюстендил с наркотици и ти да се правиш на политик – това е наглост! Само Катя Янчева е способна на подобно нещо.

Елиян Стамболийски

Преди да прави политика с БСП, да седне да си оправи собствения си син, явно и като майка е провал и в политиката е пълен провал, гласи един от коментарите. Хората призовават Катя Янчева да си подаде оставката, но не вярват, защото тя получава заплата от 1500 лева като председател на БСП-Кюстендил, смятат кюстендилци. Хората твърдят, че действително синът й Мартин е употребявал наркотици, но влиятелната й приятелка Мая Манолова е пуснала чадър над синчето и го спасява от затвор. Общоизвестен е фактът, че личният фризьор на Мая Манолова е съпругът на Катя Янчева – Васил. Те са семейни приятели, а Манолова е дългогодишен адвокат с позиции в съдебната система. Катя Янчева и Васил Янчев са родени в санданско село и Мая Манолова често си почива там с тях, твърдят кюстендилци.

Мая Манолова - купон

Потърсихме за коментар и позицията на шефа на ОДП-Кюстендил Емилян Стамболийски, той беше категоричен – има задържан, но не е Мартин Янчев. Няма да кажа кой е задържаният, така смятам. Мартин Янчев е по-голямото дете в семейството на Катерина и Васил Янчеви. Те имат и дъщеря ученичка – Джоана. Красавицата учи в ПМГ и бе сред претендентите за короната на Мис ПМГ тази година през пролетта. „Твърденията не са верни. Няма такова нещо. Той през целия ден във вторник си беше вкъщи. Имам му доверие, достатъчно голям е и знае какво прави. Приятелка дори ми се обади по телефона, тъй като беше прочела коментарите за това в електронна медия. Не ми е приятен този факт, а имам и по-малка дъщеря“, каза Катерина Янчева. Мартин Янчев помага във фризьорския салон на баща си Васил, разположен в центъра на града. Репортер на вестника потърси Мартин Янчев и вчера бе намерен на работното си място във фризьорския салон на баща му. Ето какво заяви той: Не съм бил в ареста, не се занимавам с наркотици, искам да наследя професията на баща си. Харесва ми работата, помагам от три години. Тези твърдения отдавам на злонамерени хора, които не правят нищо, стоят пред компютрите и гледат да навредят. Те и за сестра ми бяха писали какви ли не глупости, тя едва ги преживя. Аз като млад човек излизам с приятели, ходя на заведения. Действително сред младите има такива, които са пробвали марихуана, но не мисля, че трябва да ги сочат с пръст, а да им се помага, когато се установи зависимост“, казва Мартин Янчев. Баща му Васил твърди, че е доволен от работата на сина си. „Помага ми, по цял ден е в салона“, казва още Васил. Самият Васил, който е родом от Сандански, пък научил занаята от брат си, който от години е в Испания и си има собствено студио.

Снимките:

1 Катя и Мартин Янчеви

2 Катя Янчева и Мая Манолова

3 Елиян Стамболийски

4 Мая Манолова бе първа на хорото, до нея е един от най-възрастните адвокати Иван Алексов (78 г.), който бе харесан за омбудсман от Инициативния комитет на протестиращите и председателката на червените Катя Янчева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене