Звучен шамар на командира: М. Миков оставя Кр. Вигенин начело на листата в Пиринско

вигенин

Прогнозират: Шанс за Вигенин и д-р Владимир Пандев и Хр. Атанасовски в новия парламент

Новият лидер на БСП Михаил Миков шамароса силно местните червени, като заяви официално, че ще настоява пред изпълнителното бюро Кристиян Вигенин да води депутатската листа на червените в Пиринско. С това той категорично заяви, че не приема резултата от заседанието на областния съвет в Пиринско завчера, тъй като както съобщихме, той бе доказателство за разцеплението в БСП в Пиринско. Корнелия Нинова бе класирана на първо място, но само с три гласа пред Емил Костадинов, 2-ма гласуваха за Вигенин.
Резултатът не удовлетвори Позитано, както и местните социалисти. Ядосан от разнобоя между съпартийци, от караниците и отношението към неговия кандидат Кристиян Вигенин, Миков ще наложи своята кандидатура. „Така ще е, ще ни сложат водач отгоре след като не можахме да се справим сами, да се разберем и обединим около един кандидат, все пак нека изчакаме до утре, тогава със сигурност ще е ясно дали Вигенин ще води листата, това заяви преди минути областния лидер на БСП Юлиян Гошев. „Не знам нищо ново около Благоевград, в момента съм на заседанието на областния съвет в София, нямам никаква информация, какво се случва, каза Корнелия Нинова. Така, че ако Кристиян Вигенин е водач на листата, тя ще изглежда така : Кристиян Вигенин, д-р Владимир Пандев, инж. Христо Атанасовски, Емил Костадинов, Николай Дундалов, Н. Ботев, това са първите 6 от общо 16 членната листа на БСП.
Най-лошото в случая е, че БСП Благоевград не може да направи нищо повече, не приеха Янаки Стоилов като евентуален водач, не приеха Кр. Вигенин, скараха се за Корнелия Нинова и Емил Костадинов, така че утре ще трябва да се примирят със парашутист, спуснат от централата. Прогнозата за резултатите на БСП с Кристиян Вигенин начело са със зор 3-ма депутати. Вигенин не е много познат в региона, а един месец на предизборната битка е крайно недостатъчен да се запознае с него и хората да го харесат и изберат. Жалко е за БСП в Пиринско, която тръгна да си стяга редиците, надигна глава като структура след катастрофата Евроизбори -2014, но сплетните, интригите и разрухата нанесоха непоправим удар върху нея, дни преди изборите.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене