Управителката на неврокопския клон на Първа инвестиционна банка Величка Христова управлява транспортна фирма от офиса на финансовата институция!

аяаяаа

Фирми-клиенти на банката принуждавани да работят с фирмата ѝ „Славянка – Гайтаниново“. Банкерството ѝ е допълнителен доход!?

В истински бизнес конгломерат е превърнала офиса си на управител на банковия клон на ПИБанк в град Гоце Делчев – шефката й Величка Христова. Известната бизнес дама в едно с банката ръководи от банковия офис и дейността на голямата си транспортна фирма Славянка – Гайтаниново ЕООД. Щом управата на банката на Цеко Минев й позволява да го прави, в това няма нищо лошо, но доста сме притеснени, че в сигнал, пратен до фирми, които се нуждаят от транспортни услуги и са клиенти на банката, са „съветва-
ни“ от Христова да работят само и единствено с нейната фирма, която им гарантира добра работа и с банката. Така например, ако не дай си Боже, съдия-изпълнител или публичен изпълнител на НАП реши да запорира банковите им сметки, Христова можела да съдейства и да се обади предварително клиентът да изтегли и да си спаси парите. С нейна препоръка могат да бъдат отпуснати и кредити – бързо и много по-лесно, просто трябвало да се работи с нейната транспортна фирма. По същия на- чин шефката на банковия клон си осигурява клиенти за своя хотел в село Гайтаниново, на който е именувана и самата фирма „Славянка“. Нейни конкуренти – управители на транспортни фирми, от които дойде и сигналът до нас – ни молят да сезираме и комисията за защита на конкуренцията, защото дейността на Христова е откровена нелоялна конкуренция. Така например най-новото, което тя предлага като бизнес, е да уреди лизинг през банката на човек, желаещ да си купи камион, той да изплаща камиона на банката, а тя да му дава работа срещу процент. По тази схема вече има закачени над пет-шест клиента, които обаче си траят, за да не загубят работата
си. Наш човек се свърза с госпожа Христова, за да поиска и нейната гледна точка. Тя потвърди, че има такъв бизнес, който, разбира се, не може да се скрие, но заяви, че е една бедна и обикновена жена, която едвам свързва двата края. Заяви също така, че е роднина с един от нашите редактори и този материал може и никога да не излезе. Но все пак нямало нищо лошо или престъпно в това, което тя вършела, така че не може да си обясни интереса на нашата медия към нея и нейния бизнес. Величка Христова категорично отказа да я снимаме, затова не публикуваме нейната снимка. Въпреки нейните„препоръки“ и сведения ние ще изпратим материалите по тази статия в КЗК за официално становище, защото държим да има равен старт за всички в бизнеса на град Гоце Делчев.

Вестник „Топ ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене