РЗС на Яне Янев няма да участва на изборите

рзс

„Ред, законност и справедливост“ прие решение да не се регистрира за самостоятелно участие в парламентарните избори на 5 октомври, съобщи пресцентърът на партията.

Политическият съвет на РЗС проведе свое разширено заседание прие следните решения:

1. ПП „Ред, законност и справедливост“ да не се регистрира за самостоятелно участие в парламентарните избори на 5 октомври.

2. РЗС потвърждава ангажимента си за политическо партньорство с ПП ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори съгласно споразумението от 19 май.

3. Одобрява споразумението между лидерите на РЗС и ГЕРБ за създаване на съвместен експертен съвет за борба с корупцията, подписано на 23 юли.

4. Изразява готовност да организира създаването на постоянен дискусионен форум по конституционни въпроси между политици и юристи от РЗС и ГЕРБ от една страна и експерти и конституционалисти с обществено признание от друга страна.

5. Декларира, че ще работи на изборите съвместно с ГЕРБ с цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа и на конституционно мнозинство в 43-то Народно събрание.

6. Дава мандат на председателите на местните, общинските и областните организации на РЗС да осъществяват пълно взаимодействие със структурите и предизборните щабове на ГЕРБ с цел максимална мобилизация на електоралния ни потенциал.

7. Приема като своя основна задача да разясни публично колко вредно за обществото е в този момент да се разпиляват гласове към корпоративни, квази-десни и криминални коалиции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене