Лили Ангелова: Колкото повече са хората с отговорно самосъзнание толкова по малко ще са тези с безотговорно такова

LicaOtIugozapada

Аз съм Лили Ангелова. Родана съм в Благоевград, където се развива животът ми и до днес. Работя като продавач – консултант в хранителен магазин. Магазинът е квартален с постоянни клиенти, които за чертите години мога да кажа, че съм ги опознала, а и те мен. Иначе съм заобиколена от мъже, които обожавам. Това са моят съпруг и двамата ни сина с които се гордея… имаме и котарак с две думи- обгрижвана жена съм. Харесвам работата си, обожавам семейството си, но няма как да не кажа, че и моето ежедневие е като на всички останали хора – напрегнато, изпълнено с нужни и ненужни стресови ситуаци. За да успея да съхраня духа и усмивката си аз съм открила свои паралелен свят, в който е красиво, подредено и изпълнено само с положителни чувства – светът на квилинга.

Lili

От къде произлиза това изкуство?
Името на това хартиено изкуство идва от думата “quill” – ”паче перо”, което се е използвало от монахини, като основен инструмент още в средновековна Европа (края на 14-ти началото на 15-ти век). С него са навивали тънки хартиени ивици с позлатени краища и са изработвали малки хартиени брошки. Има еди период от време, в който това изкуство е позабравено до последните години. Сега квилинга набира масова популярност. С помощта на хартиени ленти, фантазия и търпение човек може да сътвори какво ли не: картичка 3Д фигурка,пано, картина, бижута.

А ти кога започна да се занимаваш с квилинг?
– Аз самата открих този красив свят преди малко повече от четири години. Исках да изненадам свои приятелки за 8-ми март с картички направени от мен, защото знаех, че така ще ги зарадвам най- много. И мисля, че успях, но всичко беше повече чувства и много малко техника. Сега чувството не е по малко, но вярвам, че и техниката е в повече.
Често ми задават въпроса колко време ми отнема изработването на една картичка… Моят отговор е : – Колкото е необходимо, може и час и два стигала съм до шест, седем…
Докато творя аз не включвам таймер, аз сядам и просто се пренасям в моя творчески свят.

5

2

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене