След големия пожар! В Разлог старатира кампания в помощ на пострадалите

Два дни след големия пожар в Разлог изпепелил домовете на 7 семейства, жители на града се втурнаха да помагат кой с кавото може на пострадалите. Те публикуваха призив с апел за помощ и в социалната мрежа, където написаха:

Уважаеми съграждани,

На 28.09.2020г в 04:15 ч. в Ромския квартал в Разлог избухна пожар, след който 7 семейства останаха без покрив. Всички тези хора имат нужда от храна, дрехи, завивки, както и парични средства. Община Разлог прави всичко необходимо за подпомагането на семействата.
Обръщаме се към всички Вас с молба за помощ.
Направена е организация – в сградата на Общинска администрация при дежурния могат да се предоставят хранителни продукти, по възможност пакетирани, консерви, както и запазени дрехи. Предстои откриване на банкова сметка от Инициативен комитет , която ще бъде публикувана допълнително на Фейсбук и Интернет страницата на Община Разлог. Осъществен е контакт с Български Червен кръст благодарение на който, ще бъдат доставени храна и дрехи.
Вярваме, че и този път хората от Община Разлог ще бъдат съпричастни към бедстващите ни съграждани“, гласи посланието.

Припомняме, че над 20 души останаха без дом след пожара в Разлог, унищожил постройката, в която живеят. Хората са в истинска беда – загубили са цялото си имущество, нямат дори дрехи за децта си.

Огънят тръгна в неделя срещу понеделник през нощта. Вчера семействата, които загубиха домовете си, и техни близки и приятели, разчистваха отломките.

Всички семейства в момента са прибрани при роднини. Потърпевшите благодариха на общината и на епископа на черквата, които са им дали дрехи и храна. Те разчитат, че няма да ги оставят без дом през зимата.

„Загубихме храна, дрехи, обувки – всичко. Кой с каквото може, да помогне. Ние сами няма как да се справим“, заяви потърпевш.

Зам.-кметът на община Разлог Венцислав Гърменов каза, че хората не искат пари, а материали. Той обеща, че още утре техника ще разчисти и ще се започне строителството на новите постройки.

„Те ще получат еднократна помощ от Дирекция „Социално подпомагане“ и от общината също, ако имат нужда от финансови средства“, допълни зам.-кметът.

Гърменов коментира, че общината има само едно резервно жилище, но целта им не е да ги настанят там, а да им помогнат да си изградят техни домове, където да изкарат зимата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене