Кметът Румен Томов се оправда със съд, адвокат и държава за собствените си несполуки

Кметът на община Благоеевград – Румен Томов, отново не изневери на себе си и обвини съда, адвоката си и държавата за собствените си несполуки при едногодишното управление на града. Днес той гостува в студиото на bTV и в характерния си стил се оплака от кой ли не. Градоначалникът заяви, че съдебната практика по неговия казус била погрешна, наложена във времето от определени хора. Той даде собствено тълкуване на закона и заяви, че не бил длъжен в срок от един месец да заличи търговското си дружество. Р. Томов носеше решението на Конституционния съд, в което прилежно някой му беше оцветил в различни цветове опорните точки, които той изчете в студиото.

Томов прехвърли вината за съдебния казус на собствената си адвокатка – Ася Гебова, с която били приятели от деца, но след пропуска със заличената фирма той вече не искал „да я чува и да я вижда”.

Кметът на Благоевград не пропусна да се оплаче и от държавата, която не дала и един лев на общината. На въпрос какво изпълни от поетите си в предизборната кампания ангажименти Р. Томов се оказа, че няма с какво да се похвали. Единственото, за което се сети, бе, че е дал едни пари от бюджета на Общината на селските кметове, които те да харчат по свое усмотрение. На питане за депото и свързаните с това допълнителни разходи управникът отказа да назове точна сума и се направи, че не знае. Но благоевградчани са наясно, че са платени около 2 милиона лева за транспортирането на отпадъците до депото в Костинброд. В края Томов увери, че ще се яви на кметски избори, ако се стигне дотам, като изрично подчерта, че е „политик от обществеността, а не от кариерата”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене