Прогноза за времето – 26 септември (събота)

Вятър и дъжд, оранжев код за Благоевград и други 6 области

Максималните температури ще са от 20-22°C до 30-32°C

Днес ще духа умерен и силен вятър от южната четвърт. По северните склонове на планините поривите на южния вятър ще достигат 24-27 м/сек. 

В 7 области от страната е в сила оранжев код. За областите, обхващащи Предбалкана (Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново) предупреждението е за фьон с пориви до 27 м/сек, а за областите – Благоевград, Смолян и Кърджали предупреждението е и за значителни валежи, достигащи на места до 30-50 л/кв. м.

Над Западна и Централна България ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд, в припланинските райони количествата ще са значителни и придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки.

Над Източна България ще се задържи предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

Максималните температури ще са в широки граници от 20°-22° в Югозападна България до 30°-32° на североизток.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, дъжд с гръмотевици и максимална температура 24 градуса.

В планините няма да подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. В масивите от Западна и Централна България количествата ще са значителни и на места ще има и гръмотевици. Ще духа силен и бурен поривист вятър от южната четвърт. По северните склонове на планините поривите ще достигат 24 – 27 м/сек. През нощта срещу неделя по най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще премине в сняг.

Преди обяд по Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи, ще е значителна и на места ще превали дъжд. Ще бъде ветровите с умерен и силен южен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Вълнението на морето ще е 3 – 4 бала. Температурата на морската вода е около 24°.

През нощта срещу неделя температурите ще започнат да се понижават. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

В понеделник, 28 септември, вятърът отново ще стане от юг. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. Преди обяд облачността ще е разкъсана, в следобедните часове ще се увеличи и привечер в Западна България ще започнат валежи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене