Connect with us

Култура

Над 200 участници в Осмата международна лятна академия „Огънят на Орфей” в Разлог

Published

on

Огънят на Орфей

Над 200 деца, младежи и възрастни участват в Осмата международна лятна академия „Огънят на Орфей” 2014, която се провежда от 7 до 20 август в Разлог. Академията успя да обедини участници от България, Австрия, Русия, САЩ, Сърбия, Македония, Полша, Холандия, Швейцария, Германия.
„Академията има нашата институционална подкрепа. Радвам се, че Разлог отговаря на целите, които си поставя академията и съм сигурен, че Разлог ще продължи да дава сцена за изява на талантливи деца и младежи. Международната лятна академия има място в културния календар на общината.” каза по време на пресконференция инж. Красимир Герчев.

На пресконференцията участваха още д-р Мария Копанарова председател на ОбС – Разлог, Иван Гюров зам. – кмет по Икономически и правни въпроси в Община Разлог, Евгения Тагарева президент на Фондация „Огънят на Орфей” и преподаватели.

Тази вечер от 19 часа на централния площад в Разлог ще проведат и благотворителен етно – джаз концерт с участието на Наташа Миркович (Австрия), Бинка Добрева (България), Кристиане Карам (САЩ) и млади таланти от Лятна академия „Огънят на Орфей”.

Огнят на Орфей - Разлог

www.blagoevgrad.eu

коментара

Култура

В навечерието на светлата дата 22 септември, Банско почете с венци и цветя Денят на независимостта

Published

on

На 22-и септември България чества едно от най-значимите събития от новата си история

На тази дата през 1908 г. българската държава, една от най-старите в Европа, обявява своята независимост. България отново се появява на картата на Европа след петвековно османско владичество.
В навечерието на светлата дата, Банско почете с венци и цветя държавническия акт на предците.

 

коментара

Continue Reading

Култура

Караянчева: Денят на Независимостта винаги ще озарява надеждите на българския народ

Published

on

Председателят на парламента Цвета Караянчева призова на днешния празник да отпразнуваме в сърцата и душите си безценното дело на строителите на съвременна България чрез публикация в социалната мрежа Фейсбук. 

Ето какво написа председателят на Народното събрание:

Честит празник, скъпи сънародници! Честит Ден на Независимостта на България!

Нека на този светъл и голям празник се огледаме около себе си, нека си спомним каква е възрастта на независимите европейски държави. Нека помислим за постигнатото от България през последните 112 години и отпразнуваме в сърцата и душите си безценното дело на строителите на Съвременна България.
Нека винаги черпим вдъхновение от това историческо дело, когато мислим за днешната българска държава, за съвременната политика и за бъдещето на Родината!

Каквито и трудности да среща страната ни по своя път, Денят на Независимостта винаги ще озарява през вековете надеждите и самочувствието на българския народ.

dariknews.bg

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ