Кметът Москов: Трябва истински контрол и хората да са по-отговорни, защото ще останем без лекари

Ситуацията със заразени с COVID-19 в Гоце Делчев и района продължава да е сериозна.

В болницата с тази диагноза в момента са настанени 41 пациенти.

Пренатоварени са работещите лекари и други медицински специалисти в инфекциозното отделение и другите, преустроени за тази дейност.

За съжаление, голяма част от гражданите не вярват колко сериозeн е проблемът, свързан със здравето не само на тях самите, но и за околните. Те подценяват и пренебрегват противоепидемичните мерки. Масово не се спазва дистанция и не се носят маски на закрито. За да не загубят клиенти заведенията и магазините не налагат строги изисквания, а се ограничават с поставяне на табели за маски, които почти никой не спазва.

„Липсва сериозен контрол и от институциите за спазване на мерките за COVID -19. Хората не спазват това, което се изисква по разпореждането на Министерството на здравеопазването. Смятам, че трябва да има истински контрол и хората да станат по-отговорни, защото ще останем без лекари“, заяви кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Трябва да се осигурят повече хора, които да упражняват контрол от страна на РЗИ и Агенцията по храните, които заедно с полицията да налагат глоби на тези, които не спазват дистанция, на тези които не носят маски, на гражданите, на сервитьори, на магазинери, на собствениците на заведения, кафенета, магазини също, добави той.

pirinpress.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене