Прогноза за времето – 21 септември (понеделник)

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Преди обяд над централната част от Южна България ще има ниска облачност, която около обяд ще намалее. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 30 градуса.

Това съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е с ниска облачност, която около около обяд ще започне да се разкъсва и намалява, най-късно над южните райони, но валеж е малко вероятен. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23°-24°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър с източна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

През следващите дни температурите постепенно ще се повишат.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево, с разкъсана, предимно висока, в сряда след обяд над западните райони – и средна облачност. Първия ден ще духа слаб до умерен източен вятър, през нощта ще отслабне, на места и ще стихне, а в сряда ще се ориентира от юг-югоизток. В четвъртък преди обяд също ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност, по-значителна в планините; на отделни места там ще превали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене